El moviment social contra Eurovegas comença a agafar forma

Les entitats que s’oposen a la construcció d’Eurovegas a Catalunya es constitueixen formalment en una plataforma  i ja preparen accions per mostrar el seu rebuig al projecte Un gran acte a Barcelona i treball conjunt amb una plataforma similar a Madrid marquen el full de ruta.

“Aturem l’Eurovegas, salvem el Delta del Llobregat” és el nom sota el que s’ha constituït una plataforma contra el projecte d’Eurovegas amb el suport de diverses entitats ecologistes, associacions de veïns, pagesos, partits d’esquerra i ciutadans a nivell individual.

Aquest divendres es van reunir en assemblea per segona vegada una setantena de persones a Viladecans i el mes vinent es presentaran a Barcelona amb la intenció d’aglutinar el màxim de suports possibles. Possiblement facin un gran acte el 18 d’abril amb la participació de diversos ponents, entre ells els membres de la plataforma que va oposar-se a la construcció d’un gran complex de casinos als Monegros.

Jose García, de l’entitat ecologista Depana, creu que s’ha d’involucrar gent de tot Catalunya, assegurant que “no és un problema únicament del Delta del Llobregat i la gent del Baix Llobregat, és un problema de model per a tota Catalunya i un problema de model de país”.

Entre les accions de protesta també preparen una bicicletada des del centre de Barcelona i diversos punts del Baix Llobregat fins confluir als terrenys del Delta del Llobregat on es podria ubicar el complex ideat per Sheldon Adelson.

Els organitzadors del moviment estan en contacte amb una plataforma similar que s’ha creat a Madrid, l’altra possible ubicació d’Eurovegas, i estudien la possibilitat de realitzar accions conjuntes. García apunta que “hi ha la possibilitat de que alguns representants vagin d’una plataforma a l’altra”, amb la intenció de crear sinergies entre les dues plataformes que s’oposen a Eurovegas a Madrid i Catalunya.

Recomanacions personalitzades