Amics del Camell: Què ha passat amb el rei Carnestoltes?

El Camell, encarregat de cremar el Rei, anava disfressat de bomber // Jordi Julià

El Camell, encarregat de cremar el Rei, anava disfressat de bomber // Jordi Julià

Aquests últims dies ha donat molt a parlar la “polèmica” sobre el rei Carnestoltes d’enguany.

Se n’han dit de tots colors, des de censuradors feixistes fins que l’Entxuscat no hauria d’existir.

Primer de tot cal deixar clar que l’Enxuscat no hi pinta res, aquí. És cert que en aquella comparsa hi havia membres de l’Entxuscat, però també d’altres entitats de la vila.

Enguany, des de l’entitat del Camell es volia rememorar el fet de la mort i posterior recuperació de la bèstia l’any 1992, que, com molts molinencs recorden, va ferir camellaires físicament i molts molinencs sentimentalment.

Durant la setmana de Carnestoltes van començar a córrer els rumors que el rei Carnestoltes era una còpia a mida real del Camell. Tothom sap que els rumors mai se cenyeixen a la realitat i aquest cas no n’és una excepció.

L’entitat Amics del Camell, aprofitant la reunió setmanal, van parlar d’aquest tema i, a més, en aquella reunió va venir un membre de l’Entxuscat a deixar clara la postura de la seva entitat i a desvincular-se del rei.

En aquella reunió es va parlar de la proposta que no sortís el rei i que se’n fes un altre, no es creia convenient fer mofa del malaurat accident que es va patir fa 20 anys i es va proposar que, si definitivament sortia a la rua, es podria fer un possible indult, entre d’altres suggeriments.

Aquella mateixa nit, un representat de la comparsa reial es va posar en contacte amb el president dels Amics del Camell, via telefònica. En aquella conversa, la comparsa reial va concloure, per decisió pròpia, de no treure el rei que tenien fet. No volien que hi hagués malentesos ni “mals rotllos” amb ningú.

Des de l’entitat Amics del Camell es va acceptar molt amablement aquesta postura, ja que a Molins tots ens coneixem i no cal ficar-nos pals a les rodes ni provocar maraña.

Després de tot el que s’ha pogut llegir i escoltar aquests dies, creiem convenient fer aquests aclariments.

Molins de Rei és una vila activa i rica en cultura popular. Parlant la gent s’entén. Entenem que la decisió no ha estat del gust de tothom, però mai pot quedar tothom content i això ho sabem de sobres. Si finalment s’hagués cremat el rei, també hi hagués hagut moltes crítiques. Així és Molins de Rei.

Amics del Camell i membres de la Comparsa Reial

 • viscMolins

  … o com descafeinar i netejar la imatge. Tots contents i mig enganyats.
  Així és Molins de Rei, així és la nostra societat…

  • Miquel Pellicer

   com tu molt bé dius, així és la nostra societat. Tothom es veu capaç d'opinar sobre el que no sap i sempre sota un pseudònim o nom fals, potser ja seria hora que la gent que s'omple tant la boca (com tu visc Molins, o el algú de MdR, o el tatatatat, o el Farewell) de transparència i de que les coses es diguin clares, signesiu els vostres comentaris amb el nom real, ho potser és que la transparència no es per tot i tothom, sou una colla d'hipòcrites

   • meritxell campmajo

    ben dit. posar de manifest una opinio ,per poder debatre i rebatre les coses cal coneixer-les a fons i sempre,sempre saber donar la cara.

   • el rei carnastoltes

    jo soc el tattatatat i amb dic DANIEL BURRIEL ESTEBAN, i NO M.AMAGO ,ja fa tans anys del camell com situacions com aquesta han hagut, fa molts anys que molins viu sota la influencia del camell,No es que no m,agradi el camell, pero crec que hi han moltes mes besties i colles a molins que tambe ho podrian fe algun any de cremar el rei, i no soc partidari de que a molins sigui intocable el camell.

    • el rei carnastoltes

     Tambe crec que hi molte gent a molins que esta d,acord amb mi ,pero es un poble i tenen por de se asenyalats amb el dit, jo crec fins hi tot dintre del ambiet del camell

    • diablakkalera

     si de cas, l'any que ve el jimmy que organitzi l'11 de setembre???? hi ha tradicions que no es poden tocar, ja que gracies a no haver-ho fet, avui en dia son tradicions i tots en gaudim !!!! o si de cas, l'any que ve, els amics de l'entxuscat que organitzin el festival de terror, els castellers s'encarreguin de fer les sardanes, i els geganters que organitzin els focs de sant joan…
     va home va, que cadascú faci el que ha de fer i que tots en podem gaudir…
     No entenc el que vol dir que vivim sota la influència del Camell ??? jo nomes visc sota la influencia del Joan del Garbi…

 • Farewell

  O sigui, durant el carnestoltes no es pot fer mofa…

 • tatatatat

  No m,ho crec res de lo que es diu ,jo preguntabaa la gent del camell i ningu no sabie res, es con si no puguesin parlar de lo que estaba pasant, com si una ma negra emboltes a tot ,fins trobar-me un carnestoltes que feia riure, un carneltostes que feia pena i si es reia de tote la gent de Molins de Rei iespecialment de la gent que no sentit de humor, encare que sigui tornar a cremar el camell el mateix dia que esva cremar fa molts anys ,quina manera mes maca per celabrar-lo,

 • tatatatat

  El camell a Molins es intocaple, Perque no es fa una rotacio entre les besties de foc que son de Molins i cada any cremar un el rei carneltostes, Perque es carneltostes no? ho deu se el rei camell. Jo crec que amb la festa de carnestoltes es podria fe tot ,ho potser tornem enrera i ja sensura

  • Tot plegat, els molinencs que van sortir al carrer per veure la rua, ni sospiten tot l'enrenou que estan movent els uns i els altres. Nens i nenes gaudint de la festa. Grans i joves divertint-se en la rua … Segurament el que sobra és tanta endogàmia, tants grups hermètics i faccions. Es una festa del poble. Menys egocentrisme i mes participació popular. La roba bruta es neteja a casa, si n'hi ha. Teniu la responsabilitat de mantenir viva la nostra cultura, Esteu mirant-vos el melic i el de l'altre. Des de fora sembla un joc de vanitats. Obriu el pany i feu córrer aire fresc, tots sortirem guanyant.

 • algú de MdR

  Ara volen quedar com que ha estat un acord i entesa entre ambdues parts! No m'ho crec! Tant egocentrisme com tenen els del Camell, ens ha portat a tenir el rei carnestoltes més penós de la història de Molins de Rei!!! Moltes gràcies amics del Camell, la propera vegada no cal que ens feu tants favors…només cal que feu el que us toca, que és treure el Camell i fer-nos gaudir de la festa! De la resta ens encarreguem els molinencs i molinenques…no cal que ens protegiu de malsons ni de traumes per cremar una rèplica de la bèstia!!!
  Suposo que n'heu après i desitjo que situacions com aquesta no es tornin a donar pel bé del poble. La censura fa molt temps que la vam deixar enrera, ara no hi tornem!

 • Eduard

  Fins i tot gent, i no cal dir noms, que van apagar les flames del camell al 92
  i ho van patir, están indignats. No hi ha ni una autocrítica ni res per l’estil. Com a minim
  reconeixer l’error i la mala gestió de tot plegat. Estic segura que els actuals responsables de la
  “Junta de la unanimitat” si poguèssin tornaríen enrere amb la desició que van pendre.
  Amb la política també passa. Tant de temps al poder a vegades es difícil de gestionar.
  Esperava que tot plegat i en fred serviría per alguna cosa, com a minim per millorar o sobretot reflexionar però
  Em temo que aqui hi haura un abans o un despres pero en el sentit negatiu. I sap molt greu, es una pena. Quina merda!!!

 • Teresa

  No es de recibo, que la Regiduria de Cultura ( Sr. Casals , CIU) , y los de la empresa municipal RteatreD, que financian la fiesta con dineros públicos municipales, no estuviesen al dia ni al corriente de como y quien seria el rey a quemar en el carnaval. Otro despiste más a lo que nos tienen acostumbrados, después de casi ya un año de reinado, los actuales gobernantes municipales.

 • carles solé

  Lamento dir que no em vaig assabentar de res, si és cert que el dia de la Rua no entenia res del per que del rei que va sortir.
  Descobrint “Viu Molins” llegeixo els comentaris o carta que des de els Amics del Camell donen tot un seguit d’explicacions a la situació viscuda, els fets sempre son opinables per tots, pels implicats i pels que restem fora de tot plegat, positius és que es vulgui aclarir, positius és que la gent cregui amb las paraules donades, i positius és també que hi hagi persones que no estiguin d’acord amb les explicació. Jo no soc ningú per criticar ni a uns ni als altres, segurament sempre les nostres critiques poden ser influenciades per les nostres preferències tan anímiques com d’amistat amb les parts afectades, però si vull celebrar que en aquest poble que també és el meu, es pugui dir quan estem i quan no estem d’acord amb aquelles actituds, reaccions, o fet que es produeixen. No aclarirem qui te raó, però companys tenim el dret de dir el que pensem i segur que no sempre tenim totes les dades per donar un judici just. Gràcies a tot s per fer un Molins més gran.