Amics del Camell: Què ha passat amb el rei Carnestoltes?

El Camell, encarregat de cremar el Rei, anava disfressat de bomber // Jordi Julià

El Camell, encarregat de cremar el Rei, anava disfressat de bomber // Jordi Julià

Aquests últims dies ha donat molt a parlar la “polèmica” sobre el rei Carnestoltes d’enguany.

Se n’han dit de tots colors, des de censuradors feixistes fins que l’Entxuscat no hauria d’existir.

Primer de tot cal deixar clar que l’Enxuscat no hi pinta res, aquí. És cert que en aquella comparsa hi havia membres de l’Entxuscat, però també d’altres entitats de la vila.

Enguany, des de l’entitat del Camell es volia rememorar el fet de la mort i posterior recuperació de la bèstia l’any 1992, que, com molts molinencs recorden, va ferir camellaires físicament i molts molinencs sentimentalment.

Durant la setmana de Carnestoltes van començar a córrer els rumors que el rei Carnestoltes era una còpia a mida real del Camell. Tothom sap que els rumors mai se cenyeixen a la realitat i aquest cas no n’és una excepció.

L’entitat Amics del Camell, aprofitant la reunió setmanal, van parlar d’aquest tema i, a més, en aquella reunió va venir un membre de l’Entxuscat a deixar clara la postura de la seva entitat i a desvincular-se del rei.

En aquella reunió es va parlar de la proposta que no sortís el rei i que se’n fes un altre, no es creia convenient fer mofa del malaurat accident que es va patir fa 20 anys i es va proposar que, si definitivament sortia a la rua, es podria fer un possible indult, entre d’altres suggeriments.

Aquella mateixa nit, un representat de la comparsa reial es va posar en contacte amb el president dels Amics del Camell, via telefònica. En aquella conversa, la comparsa reial va concloure, per decisió pròpia, de no treure el rei que tenien fet. No volien que hi hagués malentesos ni “mals rotllos” amb ningú.

Des de l’entitat Amics del Camell es va acceptar molt amablement aquesta postura, ja que a Molins tots ens coneixem i no cal ficar-nos pals a les rodes ni provocar maraña.

Després de tot el que s’ha pogut llegir i escoltar aquests dies, creiem convenient fer aquests aclariments.

Molins de Rei és una vila activa i rica en cultura popular. Parlant la gent s’entén. Entenem que la decisió no ha estat del gust de tothom, però mai pot quedar tothom content i això ho sabem de sobres. Si finalment s’hagués cremat el rei, també hi hagués hagut moltes crítiques. Així és Molins de Rei.

Amics del Camell i membres de la Comparsa Reial

Recomanacions personalitzades