La propera tertúlia literària analitzarà “El punt dolç de la senyoreta Brodie”

La propera tertúlia literària de la Biblioteca Pau Vila es centrarà en la novel·la de Muriel Spark, El punt dolç de la senyoreta Brodie. El llibre, amb un to impregnat d’ironia i una gran descripció dels personatges, serà comentat el proper divendres 23 de març.

L’escriptora escocesa Muriel Spark (Edimburg, 1918- Florència, 2006) està vivint un redescobriment en els darrers dos anys. Memento Mori (escrita el 1959), Las señoritas de escasos medios (del 1963) o El asiento del conductor (1970) són tres obres que les editorials Plataforma, Impedimenta i Contraseña, respectivament, han tingut l’encert de publicar recentment. Amb més de vint novel·les, l’autora es va convertir en una de les més admirades de la segona meitat del segle vint. Hi va contribuir a aquest fet, de manera decisiva, la publicació, el 1961, de la seva novel·la El punt dolç de la senyoreta Brodie, amb el consegüent prestigi internacional.

Per aquests motius, a més de la seva qualitat literària -el seu to desconcertant impregnat d’ironia i la seva capacitat de penetració psicològica per a descriure personatges-, Muriel Spark serà la protagonista de la pròxima tertúlia literària del divendres 23 de març a la Biblioteca Pau Vila. I l’obra escollida per a parlar-ne serà El punt dolç de la senyoreta Brodie, traduïda al català per Edicions 62 i al castellà per l’editorial Pre-Textos.

Tertúlies per comentar la lectura

Les tertúlies literàries de la Biblioteca Pau Vila es convoquen cada dos mesos i són un espai de trobada on els assistents –sense la necessitat d’inscriure’s prèviament- tenen l’oportunitat d’intercanviar opinions sobre la lectura proposada i xerrar de llibres en un ambient plàcid i distès. Un cop finalitzada la tertúlia literària, s’escull una nova lectura, un nou autor i es fixa una data per a la pròxima reunió, tot desitjant que aquella obra proporcioni diversos elements d’interès per a debatre. Muriel Spark és una escriptora que ofereix aquestes garanties. Qui encara no la conegui, una primera aproximació al seu univers pot ser la lectura d’El punt dolç de la senyoreta Brodie, una experiència reconfortant.

Recomanacions personalitzades