Molins de Rei commemora el Dia Internacional de la Dona amb crítiques a la reforma laboral

Molins de Rei ha celebrat el Dia Internacional de la Dona a la plaça de l’Ajuntament amb la lectura del manifest del 8 de març, enguany a càrrec de dues treballadores municipals. La commemoració s’ha completat amb l’actuació de la cantautora Irene Terrón i una xocolatada.

Dues treballadores municipals van llegir el manifest institucional // Ajuntament de Molins de Rei

L’acte institucional va començar a les dotze del matí a la plaça de l’Ajuntament davant d’una cinquantena d’assistents. Enguany, les encarregades de llegir el manifest van ser dues representants dels treballadors i treballadores de la casa de la vila, Rosa Bogunyà i Montse Martí. En el manifest del 8 de març, redactat per la Federació de Municipis de Catalunya, es destaca la necessitat de seguir treballant per què la igualtat sigui una pràctica present en les diferents manifestacions de la vida social i personal. A més, ret homenatge a les dones que van defensar la instauració de la democràcia i es va comprometre socialment.

La regidora de Polítiques d’Igualtat Dona-Home, Jessica Revestido va ser l’encarregada de presentar l’acte. “Hem de continuar recordant que cal un fort compromís dels governs locals i de la ciutadania amb la igualtat d’oportunitats entre les dones i homes als municipis”, va apuntar Revestido.

L’encarregat de cloure l’acte va ser l’alcalde de la vila, Xavi Paz, que va fer referència a l’aprovació de la reforma laboral en aquell mateix moment, amb els vots a favor del PP i CiU. Paz va considerar que la reforma laboral “atempta també contra els drets de les dones treballadores, que estem veient com són les que més estan patint la crisi laboral”. 

Música i xocolatada

Abans i després de la lectura del manifest, la cantautora molinenca Irene Terrón va interpretar dues cançons de la seva primera maqueta: “Una mica de sal” i “La noia que ve i va”. Aquesta última va ser escollida en motiu del Dia de la Dona i parla de com hauria de ser una noia amb empenta.

La jornada del 8 de març va començar a les deu del matí amb una caminada amb el lema de “Les dones obrim camins” pel camí de Sant Jaume amb inici al Poliesportiu i final a la plaça de Catalunya, a càrrec dels Serveis Esportius Municipals d’activitat física per adults i la col·laboració del Museu Municipal. Gràcies a la col·laboració del Casal de la Dona, al final de l’acte es va oferir xocolata amb melindros per a tots i totes les assistents.

L’acte institucional d’ahir no va ser l’únic que hi ha a Molins de Rei en motiu del Dia Internacional de la Dona. Diferents xerrades i actes socials i culturals es despleguen durant aquests dies a Molins de Rei.

 • Teresa

  Vamos a ver,.. ¿ Es el dia de la dona o el día de la dona treballadora? , ¿ Cuantas mujeres trabajadoras que no fuesen funcionarias del Ayuntamiento ni de oficio sus labores, tuvieron oportunidad de asistir al evento del chocolate a las 12 h ? , Creo que esto no es justo ni coherente, y vuelve a remarcar una vez más la endogamia funcionaral y politica en Molins de Rei en contra de la ciudadanía de a pié.

 • Enric Piera

  Senyor Daniel Closa ( Teresa ): l’acte estava obert a tothom, fins i tot les dones que estan a l’atur o que pel seu horari laboral puguessin assistir a l’acte ho podrien fer. Si es fa per la tarda vostè diria que per la tarda les dones estan ocupades a casa amb millors coses a fer…

  • Teresa

   No pongo en duda de que el acto estuviese abierto a todas las mujeres de Molins de Rei , pongo en duda si el horario fué el adecuado o no , y hago la pregunta, como siempre sin respuesta, de si las asistentas funcionarias tabajadoras del Ayuntamiento, excepto la Sra. Cantudo (PSC), recuperaran las horas destinadas al evento , o fué el pŕopio consistorio quien las animó para hacer relleno y les perdonará las horas de trabajo,…

 • Treballadora

  Doncs jo estic d’acord, crec que no és un bon horari perquè pugin assistir les dones treballadores, la majoria de dones que fan doble jornada intentem fer-la de matí per ajustar-nos als horaris escolars, i crec que si ho haguessin fet a horari de tarda, com quan fan l’acte en contra de la violència de gènere, podríem gaudir de la festa i la xocolatada les treballadores i ens nostres fills.
  Està molt be que puguin anar algunes funcionàries, mestresses de casa, àvies i aturades,.. però el dia és de la dona treballadora! L’objectiu hauria de ser que quantes més treballadores a doble jornada pugin anar a la festa millor, no?. Si ens hem d’ajustar als horaris de tothom que vagin rotant, un any al matí, un altre a la tarda… i així quan a la tele de Molins facin la noticia de la festa poder no sortiran només iaies.

  • Teresa

   Treballadora : Totalmente de acuerdo con Ud. ¿ Habrá resposabilidades políticas a esa planificacioń municipal tan endogámica a nivel político y funcionario, de que en las activaidades siempre son las mismas, y para las mismas mujeres, en Molins de Rei ?

 • Pingback: ICV i PSC organitzen sopars en diferents formats per celebrar el Dia de la Dona | Viu Molins de Rei()

 • Enric Piera

  Per què els que no assisteixen mai a cap acte critiquen qualsevol iniciativa solidària de la vila ? Sembla que criticar-ho tot dona més prestigi. Com podem fer un pais millor si hi ha gent que de manera sistemàtica està en contra de tot ? jo penso que fer una societat millor és possible, que es fa dia a dia, malgrat els pals a les rodes d’alguns. Salut !!

 • Molinenca

  Jo crec que era un bon acte però que realment s'hauria de fer en un horari més accessible per a la gent que treballa. El mateix acte, manifest i xocolatada, a les 18h de la tarda, hauria obert l'acte a bastantes més persones.

 • Enric Piera

  La mateixa gent que no ve a les concentracions contra les retallades sanitàries, a les concentracions en defensa del català a la escola…

  • Treballadora

   En què et bases per dir això Enric?
   No tens cap dret a prejutjar ningú.
   Jo he anat a totes les manifestacions en contre de la violència de gènere que he pogut (al vespre), i alguna manifestació del CAP també. Sempre amb les meves nenes. No vaig a totes perquè són petites i cadascú fa el que pot. Em quedo fins que aguanten les nenes i les porto a tot arreu perquè ho visquin i de gran siguin crítiques i reivindicatives si cal.
   Però si aquest acte el fan en horari escolar com les puc portar? Haig de sortir de la feina i treure-les del cole?
   No tinc res en contre d’aquests actes, al contrari, però crec que s’han de variar els horaris per donar cabuda a tothom.