Els Tres Tombs alleugeren recorregut però atrauen al públic

Carros, cavalls i tot tipus d’animals van sortir al carrer el passat diumenge en la tradicional festivitat dels Tres Tombs. El recorregut, més breu que el d’altres anys, es va realitzar en un clima primaveral que va animar el dia dedicat a les bèsties.

Grans i petits van sortir a la desfilada dels Tres Tombs // David Guerrero

Un temps pràcticament primaveral va acompanyar als animals que van desfilar el matí de diumenge i a tota aquella gent que va sortir a gaudir de la festa als carrers de la vila. Famílies senceres van gaudir de la festivitat i les càmeres de fotos van sortir a passejar pels carrers de la vila a la caça de la millor instantània.

La jornada va començar a primera hora del matí amb l’esmorzar de carreters, el punt de partida al posterior cercavila, que es va iniciar al barri de la Granja i va acabar a l’església passant pel passeig del Terraplè, l’avinguda de València, el passeig Pi i Margall, la plaça de la Creu i el carrer Major.El recorregut va ser més curt que altres anys ja que no va arribar a passar pel barri del Canal. Fonts properes al govern municipal asseguren que la decisió s’ha pres per no tallar tanta estona el trànsit de la carretera, tot i ser un diumenge al migdia.

Carreters vinguts d'arreu de Catalunya van participar als Tres Tombs de Molins de Rei // David Guerrero

Per arribar amb els carros i els animals a l’església, els carreters havien de superar la principal prova: la pujada del carrer Pere Manyanet, plena de sorra per tractar d’ajudar a pujar cavalls i carretons. Aconseguir-ho significava arribar a l’església i rebre, de la mà de mossèn Xavier Aymerich, la benedicció animal, tal i com mana la tradició. En aquell tram final és on es va aplegar un major nombre de públic, per gaudir de l’espectacle de veure els animals tirar dels carros i els seus amos ajudant a fer-ho possible.

El Foment amb la bandera, l’equip de govern amb el PP

El regidor popular Emilio Ramos (a la part posterior del carro) va acompanyar a l'equip de govern durant els Tres Tombs // El Llaç

La bandera aquest any la portava el Foment Cultural i Artístic, entitat a la que van cedir el relleu l’Ateneu Mulei, abanderats de l’any passat. Entre els carreters hi havia veïns de Molins de Rei però també d’altres municipis del Baix Llobregat i de tot Catalunya. Entre els carros que desfilaven hi havia el de les autoritats locals, on hi havia l’alcalde, Xavi Paz, la portaveu socialista, Anna Cantudo, i el primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, en aquest cas acompanyat de la seva parella. Els representants de l’equip de govern van convidar a la resta de membres del consistori a pujar a la carrossa posada a disposició seva per part de l’entitat organitzadora. L’únic que va acceptar la invitació va ser el regidor del PP, Emilio Ramos, donant peu a una reedició de la fotografia de l’aprovació del pressupost municipal, amb PSC, CiU i PP junts.

Després de la desfilada dels Tres Tombs, la festa va cloure amb el tradicional ball al teatre del Foment Cultural i Artístic, amb la música de l’Orquestra Selvatana.

 • Tina

  Be pels Tres Tombs! Pero crec que de cara l´any vinent haurien de revisar els passos elevats . Els cavalls patien d´alló més,patint relliscades i caient. Vaig veure com a un dels cavalls li venia a sobre el carro (era un dels grans i carregat). La pobre bestia va quedar enganxada a sota una petita estona, que va ser un espectacle angoixant per grans i menuts.

 • Albert

  Quina gran festa!!!! De les més lluides d´entre els pobles dels voltants. El recorregut em sembla que és com l´any passat, ja que l´any 2011 no es va creuar la carretera, això si, aquest any la puntualitat ha estat protagonista.

 • Teresa

  Son "galacticas" las conclusiones que nos vienen emitiendo por los distintos medios de comunicación los actuales ediles municipales , que parece a lo de Undargarin, en cuanto que no sabe nada. : Pregutado el Sr. Paz en el programa de las martes primeros de mes en ETV, de cuanto habia costado al consistorio el alquiler de la carroza tripartita, indicó que "nada" ya que la comisión de festejos se la ofrecia "gratuitamente" , pero,.. acso la comisión de festejos tiene la virtud de multiplicar los panes y los peces, ¿ Cuantos euros cedió el consistorio a la comisión?
  Lo mismo occurria con las declaraciones de l Sr. Marti (CIU) y la Sra Madorell (CIU) , en cuanto a que la colocación de las baldosas del camino de santiago no costaban nada , ya que las colocaban los de la brigada municipal , y claro,.. éstos no nos cuestan nada , nada de nada,… ¿ Es posible?
  Mi opinión es que dicha fiesta ha perdido interes y se ha convertido en una fiesta de ostentación con un trajin de dinero y alquileres de carrozas que no nos conviene , y menos actualmente en época de crisis. Para que el santo no se enfade y sea peor, debe celebrarse el mismo día del calendario del santo patŕón, sin alquileres exterons de carrozas, sin donaciones municipales , etc y dándo 3 vueltas alrrededor de la iglesia, y santas pascuas. Quien quiera baile y ostentación que se lo organice cuando quiera, pero nunca a cargo de los presupuestos municipales.

  • Albert

   Supongo que hoy estas en la manifestacion tu. Antes de opinar hay que saber de hablas y tu por lo que leo no estas del todo bien informada del dinero que vale la fiesta y el apoyo del ayuntamiento al respecto.
   La Fiesta de St Antoni se realiza porque el pubelo quiere ya que el 80% de los ingresos són de fuente particulares. Ya le digo yo que es la fiesta donde hay menos porcentaje de donacion municipal de las que se realizan en el municipio.
   Si miramos friamente todas las fiestas són una ostentación… Reyes, Carnaval, Fiesta Mayor, Petardos….

 • Pingback: Josep Ponsa guanya el vuitè concurs de fotografia dels Tres Tombs | Viu Molins de Rei()