El Popteràpia d’Ed Tulipa arriba en concert a Cal Dit

Ed Tulipa és el nom del projecte que el músic i compositor molinenc Sergi Carós va decidir engegar fa un temps. Un projecte artístic en constant evolució, molt personal, que presentarà el seu primer disc en un directe molt especial aquest dissabte 3 de març a Cal Dit.

Ed Tulipa // Sílvia Menéndez-Cahué

Ed Tulipa va publicar fa uns mesos el seu primer disc, titulat Popteràpia (La Produktiva Records, 2011) i ara es troba immers en la gira de presentació. Tot i que ja havia tocat en el marc de la Firabirra 2011, serà aquest dissabte 3 de març quan es faci la presentació oficial del disc a Molins de Rei, amb un concert especial a Cal Dit (carrer Foment, núm. 6) a partir de les 22 h. Ed Tulipa actuarà al costat dels músics habituals i comptarà amb algun convidat especial.

Des que en va fer la presentació oficial al Rocksound de Barcelona el passat mes d’octubre, el músic molinenc ha anat fent concerts amb la Gira low cost (ell sol amb la guitarra), que l’ha portat a actuar al FNAC de Barcelona, a les Illes Canàries (concretament a Tenerife, Lanzarote i Fuerteventura), Bèlgica i Itàlia.  El mes de maig (dies 21 i 22) té previst fer dues actuacions al mític local The Cavern, de Liverpool, el bressol dels seus admirats The Beatles.

Projectes nous

Ed Tulipa és un músic inquiet. És per això que ja fa dies que treballa amb nou material per un possible segon treball, que anirà penjant al seu canal de Youtube. Paral·lelament, està gravant una versió en portuguès de la cançó Es por ti i també enregistrarà un tema nou amb la banda brasilera Vera Loca, amb els quals ja havia treballat.

Per últim, també està immers en la preparació d’una cançó d’homenatge al seu pare, Vicenç Carós, traspassat l’any 2010, amb alguns dels membres originals del grup Els Dracs, del qual Carós n’era el bateria. De tot plegat va informant a través del seu web, reformat recentment.

Popteràpia

El disc, enregistrat als estudis Sonitrons de Sant Bartomeu de la Quadra, recull deu cançons, més dos bonus track, on Carós fa un recorregut vital dels seus darrers deu anys, amb unes cançons escrites en català, castellà i anglès d’acord amb els moments viscuts i del lloc on han estat fetes. Així, hi trobem temes fets a Molins de Rei, com Druida o Es por ti, de l’època més juvenil; cançons compostes en viatges i estades a Brasil, com Club Monica; a Liverpool, So Sad, o Irlanda, Flower of Tralee i You belong to me, i cançons fetes durant els anys que Carós ha viscut a Lanzarote.

El títol del disc (Popteràpia) exemplifica a la perfecció el poder curatiu que pot tenir la música, sobretot després d’uns mesos complicats i d’experiències dures (la pèrdua del pare; el mal tràngol d’una malaltia i un trencament de parella). Per això, al Sergi se’l veu satisfet amb el moment actual i amb el disc a la mà. “Estic molt content, a mi m’agrada molt”, afirma. I afegeix: “tenia tot el disc al cap des del principi. Tenia claríssim la idea de com havia de ser, des de les cançons fins al llibret final”.

A l’hora de parlar de les influències musicals, en Sergi es desviu parlant del seu pare, Vicenç Carós, durant molts anys bateria de l’emblemàtic grup Els Dracs. Explica que “el meu germà i jo érem nens petits i el pare ens posava discos de The Animals, dels Chicago i moltes bandes més”; reconeix que ell era “molt fan de la música que feien Els Dracs” i afirma orgullós: “li dec tot al meu pare”. Tot i que, malauradament, ja no va poder participar en l’enregistrament del disc, al Vicenç sí que el podem escoltar tocant la bateria en el bonus track Es por ti, cançó que van gravar un temps abans del seu traspàs.

L’altra gran influència musical que es deixa notar en molts paisatges del disc és la del quartet de Liverpool, The Beatles. De fet, en Sergi també ha exercit les tasques de productor, fet que ha contribuït a introduir alguna picada d’ullet intencionada. Tot i això, també reconeix molta influència d’altres artistes com, per exemple, l’ELO (Electric Light Orchestra).

Oriol Romeu

Recomanacions personalitzades