L’oposició tindrà poder de decisió sobre els mitjans de comunicació públics

L’Ajuntament aprova per unanimitat la creació d’una comissió de comunicació i protocol que regularà El Balcó de la Vila, Ràdio Molins de Rei, Molins TV, la web municipal i les notes de premsa. Tots els partits van votar a favor però la mesura va crear polèmica al ple municipal.

El Balcó de la Vila és el nou butlletí municipal de l'Ajuntament // Jose Polo

Durant el passat ple municipal els partits de l’oposició (ERC, CUP, ICV i PP) van presentar una moció conjunta per la creació d’una comissió de comunicació i protocol de l’Ajuntament per tal que els grups de l’oposició tinguessin veu i vot en les accions comunicatives de la vila com el butlletí El Balcó de la Vila, Ràdio Molins de Rei, Molins TV, les notes de premsa, les rodes de premsa i la web municipal. També es vol controlar la publicitat i tots els elements relacionats amb el protocol. Segons va explicar el portaveu del grup municipal impulsor de la moció, Jordi Romeu, d’Esquerres per Molins de Rei, “totes les àrees de l’Ajuntament disposen de comissions informatives però l’Àrea d’Alcaldia, on pertany la comunicació, no”.

L’edició del nou butlletí municipal El Balcó de la Vila i la “major institucionalització” de la Nit dels Premis de Ràdio Molins de Rei no han agradat a l’oposició, que es queixa de que són temes “ni coneguts ni debatuts pel conjunt de forces polítiques i que han obeït exclusivament als criteris establerts per l’equip de govern”. Per això, demanen la creació de la comissió, amb representació de tots els partits polítics, per marcar les línies mestres de la política de comunicació de l’Ajuntament de Molins de Rei.

Durant els seus torns de paraula al ple, tant ICV com la CUP es van queixar de la manca d’informació que es proporciona als grups de l’oposició des de l’àrea d’Alcaldia. El portaveu ecosocialista, Ivan Arcas, va afirmar que “els mitjans de comunicació reben les notes de premsa abans que els grups de l’oposició i això no és normal”. Es queixava Arcas així d’un fet que segueix en la mateixa línia dels últims anys, quan ell era alcalde.

El govern format per PSC i CiU va votar a favor de la moció presentada per l’oposició, en paraules de la portaveu del PSC Anna Cantudo, “per garantir la independència dels actes de comunicació de l’Ajuntament”.  Cantudo va estar contundent dirigint-se al portaveu d’ICV, Ivan Arcas, afirmant que “ara fem un butlletí municipal on el protagonista és la vila i no pas un fulletó propagandístic on surt una foto seva en cada pàgina”. Joan Ramon Casals, en representació de CiU, va defensar que “es pot seguir perfectament com fins ara” però va valorar “positivament” la proposta dels grups de l’oposició.

Per la seva banda, Àlex Maymó, de la CUP, creu que “la creació de la comissió pot ser una millora en la comunicació de l’Ajuntament ja que, moltes vegades, rebem certes informacions tard”. Jordi Romeu, d’Esquerres per Molins de Rei, va clarificar que la moció “es presenta en un to constructiu” i va argumentar que “hem vist que s’han canviat coses en la comunicació de l’Ajuntament i per això fem aquesta proposta en forma de moció”.

La comissió la formaran l’alcalde, Xavi Paz, els portaveus dels diferents grups municipals i la directora dels serveis d’Alcaldia, Mireia Escobar, que actuarà en qualitat de tècnica i secretària de la comissió.

Recomanacions personalitzades