L’oposició tindrà poder de decisió sobre els mitjans de comunicació públics

L’Ajuntament aprova per unanimitat la creació d’una comissió de comunicació i protocol que regularà El Balcó de la Vila, Ràdio Molins de Rei, Molins TV, la web municipal i les notes de premsa. Tots els partits van votar a favor però la mesura va crear polèmica al ple municipal.

El Balcó de la Vila és el nou butlletí municipal de l'Ajuntament // Jose Polo

Durant el passat ple municipal els partits de l’oposició (ERC, CUP, ICV i PP) van presentar una moció conjunta per la creació d’una comissió de comunicació i protocol de l’Ajuntament per tal que els grups de l’oposició tinguessin veu i vot en les accions comunicatives de la vila com el butlletí El Balcó de la Vila, Ràdio Molins de Rei, Molins TV, les notes de premsa, les rodes de premsa i la web municipal. També es vol controlar la publicitat i tots els elements relacionats amb el protocol. Segons va explicar el portaveu del grup municipal impulsor de la moció, Jordi Romeu, d’Esquerres per Molins de Rei, “totes les àrees de l’Ajuntament disposen de comissions informatives però l’Àrea d’Alcaldia, on pertany la comunicació, no”.

L’edició del nou butlletí municipal El Balcó de la Vila i la “major institucionalització” de la Nit dels Premis de Ràdio Molins de Rei no han agradat a l’oposició, que es queixa de que són temes “ni coneguts ni debatuts pel conjunt de forces polítiques i que han obeït exclusivament als criteris establerts per l’equip de govern”. Per això, demanen la creació de la comissió, amb representació de tots els partits polítics, per marcar les línies mestres de la política de comunicació de l’Ajuntament de Molins de Rei.

Durant els seus torns de paraula al ple, tant ICV com la CUP es van queixar de la manca d’informació que es proporciona als grups de l’oposició des de l’àrea d’Alcaldia. El portaveu ecosocialista, Ivan Arcas, va afirmar que “els mitjans de comunicació reben les notes de premsa abans que els grups de l’oposició i això no és normal”. Es queixava Arcas així d’un fet que segueix en la mateixa línia dels últims anys, quan ell era alcalde.

El govern format per PSC i CiU va votar a favor de la moció presentada per l’oposició, en paraules de la portaveu del PSC Anna Cantudo, “per garantir la independència dels actes de comunicació de l’Ajuntament”.  Cantudo va estar contundent dirigint-se al portaveu d’ICV, Ivan Arcas, afirmant que “ara fem un butlletí municipal on el protagonista és la vila i no pas un fulletó propagandístic on surt una foto seva en cada pàgina”. Joan Ramon Casals, en representació de CiU, va defensar que “es pot seguir perfectament com fins ara” però va valorar “positivament” la proposta dels grups de l’oposició.

Per la seva banda, Àlex Maymó, de la CUP, creu que “la creació de la comissió pot ser una millora en la comunicació de l’Ajuntament ja que, moltes vegades, rebem certes informacions tard”. Jordi Romeu, d’Esquerres per Molins de Rei, va clarificar que la moció “es presenta en un to constructiu” i va argumentar que “hem vist que s’han canviat coses en la comunicació de l’Ajuntament i per això fem aquesta proposta en forma de moció”.

La comissió la formaran l’alcalde, Xavi Paz, els portaveus dels diferents grups municipals i la directora dels serveis d’Alcaldia, Mireia Escobar, que actuarà en qualitat de tècnica i secretària de la comissió.

 • Dani

  I el govern també tindrà poder de decisió, no? El titular penso que és incomplert perquè tant el govern com l'oposició tenen presència en aquesta comissió.

  • Teresa

   Dani , Totalmente de acuerdo con Ud. El titular no está nada acertado , Faltarí saber tambié, quien vigila a los vigilantes, ya que si se controlan entre ellos, nunca llegaremos a saber la verdad.

 • juan carlos primero

  A qualsevol administració pública o privada seriosa, a qualsevol empresa pública o privada, a tot arreu, els responsables de Comunicació, d'Imatge, de produir actes institucionals i/o protocol·laris, de redactar les notes de premsa, de convocar rodes de premsa…, tot això, és sempre responsabilitat del Govern, del Consell d'Administració, de llurs tècnics, dels professionals que hi treballen i no pas de l'Oposició. L'Oposició, amb tot el respecte, ha d'esperar a guanyar les eleccions per a governar! Bon cap de setmana.

 • juan carlos primero

  publico un comentari i algú l'esborra…

  • viumolinsderei

   El sistema que tenim permet denunciar els comentaris de la resta d'usuaris per evitar insults i comentaris ofensius. Algú havia marcat com a "Correu brossa" el teu comentari, s'havia enviat a moderació i desaparegut temporalment. L'administració de Viu Molins de Rei ho comprova posteriorment i decideix si s'ha de publicar o no. En aquest cas, comprovat que no incompleix les normes d'ús, ja està publicat. Gràcies per participar!

 • juan carlos primero

  Moltes gràcies Viu Molins. Sóc del parer de respectar sempre les opinions de tothom i intentar no insultar mai ningú ni fer comentaris ofensius. Crec que el meu comentari és molt respectuós amb tothom, però sempre hi ha algú que si no comparteix la teva opinió, doncs "correu brossa". Ja diu molt del seu tarannà! Gràcies, novament.

 • Pingback: Esquerres considera que Paz "es mira més al mirall que al poble" | Viu Molins de Rei()