Molins de Rei ret homenatge a Xavi Foj

Xavi Foj va rebre  un homenatge a la Plaça de la Vila el passat dissabte per reconèixer la seva victòria a la categoria de cotxes de sèrie al Dakar 2012 i recordar la seva llarga carrera professional.

L'alcalde, Xavi Paz, el pilot molinenc, Xavi Foj, i el president de la Federació Catalana d'Automobilisme, Joan Ollé // Estel Tort

Després de participar al Dakar des de fa més de 20 anys i la seva victòria al Dakar 2012 en la categoria de cotxes de sèrie, Xavi Foj és història viva de Molins de Rei i és per això que l’Ajuntament de la vila ha decidit fer-li un homenatge. L’acte va tenir lloc a la sala de plens, on Xavi Foj va destacar que aquest homenatge era “un homenatge a la tradició del motor a Molins de Rei”. El pilot va repetir en diverses ocasions que se sentia molt afalagat i sorprès, així com “satisfet que es reconeguin els valors del motor”, fent extensiu així aquest homenatge a tot el món del motor de la vila.

L’alcalde, Xavi Paz, va destacar la importància dels valors de l’esport en una vila tan esportiva com Molins de Rei, així com el deure per part de l’Ajuntament de cel·lebrar aquest homenatge. També va assistir a l’acte el president de la Federació Catalana d’Automobilisme, Joan Ollé, el qual va dedicar unes paraules a Foj dient que treballava “com una formigueta” i que el motor és un esport molt difícil però formatiu de cara a la vida, ja que “superar els obstacles d’aquest esport t’ensenya a superar els obstacles de la vida”.

El vehicle amb el que Xavi Foj va aconseguir la victòria va ser l'atracció estrella de dissabte al matí // Estel Tort

Foj va signar al llibre d’Honor de l’Ajuntament i posteriorment l’acte més institucional va deixar pas a una part més distesa a la plaça de la Vila, on s’exposava el cotxe amb el qual Foj va guanyar el Dakar. Molts curiosos que passejaven pel carrer es van apropar a veure de primera mà el vehicle del pilot molinenc.