El ball de Carnestoltes fracassa rotundament

El ball de Carnestoltes al teatre del Foment no va reunir a més de 100 persones. Els organitzadors anuncien que el ball “ha mort” per la baixa afluència de públic. La festa del casal de joves La Mola, en canvi, es va omplir amb preus més econòmics.

La Bigoti’s Party 2012, el tradicional ball de Carnestoltes amb més de 30 anys d’història, ha patit un sonor fracàs amb menys de 100 assistents tot i la participació de l’orquestra Montecarlo amb música en directe. Un dels organitzadors de l’esdeveniment, Roger Sàbat, de la companyia RteatreD, ha estat contundent en declaracions a Ràdio Molins de Rei. Sàbat ha parlat de “ l’enterrament del ball, tal i com s’ha fet en els últims 31 anys”. Lluny queden els temps en els que el poliesportiu municipal s’omplia de gent la nit de Carnestoltes. Durant els últims anys ja anava a menys i aquest ja ha estat la mort definitiva.

Segons ha explicat Sàbat a la ràdio local, a la mitja part gairebé tothom va marxar. L’aspecte de la festa era desolador, amb menys d’una desena part dels participants a la rua, que va comptar amb un miler de comparsers durant la tarda de dissabte als carrers de Molins de Rei. “La cosa definitivament ha mort, s’ha acabat, s’hauria de buscar una alternativa però el ball de carnestoltes com a tal s’ha acabat” ha conclòs el portaveu de l’organització

Al mateix temps que es feia el ball de Carnestoltes al Foment Cultural i Artístic la festa del Casal de Joves de la Mola tenia una assistència molt superior. Mentre l’entrada a la festa oficial costava 12 € anticipada i 15 € a taquilla, a La Mola el preu era de 2€ pels que anaven disfressats i 5 € pels que no anaven.

 • una molinenca

  Estaria bé buscar un punt intermig, i sobretot, que no hi hagués tanta estona entre el final de la rua i el ball. Potser si s'organitzés sopar+ball s'hi quedaria més gent, perquè no hi hauria l'impàs de passar per casa amb temps suficient per quedar-se fregit al sofà.

  • Un molinenc

   Jo com a jove, quan es feia al poli, hi anava…Era un espai mes obert, mes de poble…En canvi, el foment, es mes arisocratic, i amb els temps que corren i el preu que valia l'entrada…La alternativa era massa golosa per la gran majoria de gent!

 • Ruth

  Con esos precios aún creéis que la gente va a ir a ese baile? La crisis está presente y parece que aún no ps hayáis dado cuenta! La gente no busca orquestas, ni música en directo. Seríamos felizes con unos altavoces y un disco con buena música. Y los precios populares si puede ser, estamos hartos de ver cómo en pueblos de alrededor todas estas fiestas son gratis, y como en nuestro propio pueblo tenemos que pagar tantísimo dinero para un espectáculo que cierra sus puertas tan pronto! Si seguís en esa linea de espectáculo es obvio que "muera" el baile. (Algú ho havia de dir)

 • molinsderei

  sopar + ball seria la solució segur, hem d'aconseguir que torni a ser una festa popular, no una festa que ens divideixi.

  • pere

   però que dividits? si tots menys 30 estàvem a la Mola!

 • Snilom

  Només fa falta mirar els preus

 • Caty

  Amb els temps que còrren, és absurd i il·lògic que l’Ajuntament hagi de financiar un ball de carnestoltes. Crec que els diners, l’Ajuntament se’ls ha de gastar en temes socials i no en festes. Ja està bé que es deixi de fer.

 • jOAN

  Estaria be que la partida de Carnestoltes (24.000 €) i els seus resultats ho posin per Plans d’Ocupació (6.000 €)que de les 1000 persones de la Rua, Tots eren de Molins ? Moltes eren de fora i els 1.700 aturats son de la Vila. O sigui un Pressupost 2012 a Molins de Rei Social per les persones. Com deien aquell acudit “mes treball i menys samba” El de menys es per la gran aceptació del Ball….

 • jOAN

  Un pressupost per Carnestoltes de(24.000 €) i per Plans d’Ocupació (6.000 €)que de les 1000 persones de la Rua, Tots eren de Molins ? Moltes eren de fora i els 1.700 aturats son de la Vila. O sigui un Pressupost 2012 a Molins de Rei Social per les persones. Com deien aquell acudit “mes treball i menys samba” El de menys es per la gran aceptació del Ball….

 • manel

  Els pressupost de l'Ajuntament per Carnestoltes 24.000 € i per Plans d'Ocupació 6.000 €, a la Rua (1000 persones) eran totes de Molins ? dels 1700 aturats tots son de Molins :no cal dir que desprès parlen de Pressupost Socials, no cal treure Carnestoltes però no cal aquest preu, i per altra costat amb 6.000 € sembla mentida que els politics no tinguin en compte les prioritats, però clar els ja hi tenen un bon sou

  • MOntserrat

   manel no facis demagogia barata. Vig que coneixes bastant el contingut del pressupost municipal i per tan no si val a mentir i mes amb premeditacio i sabent que ho fas
   els 6000€ dels Plan sd'ocupacio son per la compra de petit material, dons la SEVA TOTALITAT son a ccarec de una subvencio, com molt be saps de la GENERALITAT DE CATALUNYA
   No pateixis una altre cop ja guanyareu les eleccions. Nocal mentir

 • Ha mort el ball? No, està més viu que mai. La gent ha parlat. Ara ja se sap com no ha de ser un ball de carnestoltes. Si aprenem la lliçó i sabem com organitzar un bon ball. L'any que ve tindrem el que teníem quan jo era petit. Un ball familiar i jove, amb ambient sa i divertit on hi participin totes les comparses.

  Escric això perquè no vull que es pensi que "La Mola" ha boicotejat gratuïtament el ball oficial de Carnestoltes. Heu de saber que des del Casal de Joves "La Mola" fa tres anys anàvem al darrere de l'ajuntament lluitant per un ball digne. Volíem preus populars, música ballable i un espai on tothom se'l sentís seu. Simplement recollíem les sensacions del públic assistent a la festa. L'any passat vàrem parlar amb el regidor de cultura, per transmetre la voluntat dels assistents i vàrem proposar un altre tipus de festa. Ja sigui perquè el ball era una font d'ingressos o pel immediat canvi de color al ajuntament, aquest any no es va modificar res de res respecte al any passat, o això és el que ens va dir l'actual regidor de cultura. A última hora va resultar que hi havia una orquestra i centenars d'intents per que la festa sortís rentable.

  Seguirem intentant aconseguir organitzar la festa que el Carnaval de Molins es mereix. La Mola sempre ha mostrat i mostrarà disposició per col·laborar amb el que faci falta. Només cal que hi hagin ganes i s'apliqui el sentit comú!

  La festa està més viva que mai! Confieu amb les entitats que són la veu dels qui es preocupen i es mouen per millorar aquest poble!

  • Camellaire indignat

   Ben xafada Joan! Ben dit!

 • rosa

  Yo creo que lo hacen muy tarde y es muy caro,mucha gente estamos en paro y no podemos pagarlo!

 • De Molins

  Querer hacer negocio con una fiesta popular, conlleva al fracaso y es lo que ha pasado. Desde fuera de Molins, siempre escuche que era un pueblo de " pijos ",,, desde dentro veo a mi pesar, que es de " tontos " y así nos va.

 • molinenc

  Carnestoltes, una festa popular, presentada i compartida pels carrers del poble, no pot finalitzar dins un entorn privat. Enguany, a més, condicionat a una realitat econòmica ben difícil.
  ara podia més l’interès personal d’una organització que no pas la més expressiva realitat del que som, no diners, sinó persones.
  Cal reinventar-se, aquest format ja és obsolet, s’ha estavellat i a posat en evidencia a una organització potser també obsoleta.
  Són necessàries idees noves i que aportin solucions, i no cal anar molt lluny, només cal fer una ullada a la resta de pobles que ens envolten i veurem com un format molt més senzill i popular triomfa any rera Ja fa anys que hi ha una davallada d’aquest epíleg de la festa de Carnestoltes però sembla que fins any.
  Salvem Carnestoltes!!!

  • molinenc

   Fins i tot al Papiol és gratuït el ball de Carnestoltes! Per què a Molins no??

 • molinenc

  Carnestoltes, una festa popular, presentada i compartida pels carrers del poble, no pot finalitzar dins un entorn privat. Enguany, a més, condicionat a una realitat econòmica ben difícil.
  Ja fa anys que hi ha una davallada d’aquest epíleg de la festa de Carnestoltes però sembla que fins ara podia més l’interès personal d’una organització que no pas la més expressiva realitat del que som, no diners, sinó persones.
  Cal reinventar-se, aquest format ja és obsolet, s’ha estavellat i a posat en evidencia a una organització potser també obsoleta.
  Són necessàries idees noves i que aportin solucions, i no cal anar molt lluny, només cal fer una ullada a la resta de pobles que ens envolten i veurem com un format molt més senzill i popular triomfa any rera any.
  Salvem Carnestoltes!!!

 • Teresa

  Soy de la la opinión que el carnaval debe festejarse en el día que le toca y dejarse de oráculos, sinergias, videncias y meneos de perdiz de los politicos de turno. No necesitamos competir con nadie, no mejora los beneficios comerciales, y en epoca de crisis no debemos permitirnos destinar dineros publicos de los impuestos municipales a ello. En mi opinión , todo eso deben organizarlo entidades privadas al ayuntamiento, sin donacion de dineros publicos , y si algún año no puede celebrarse, pues,… no pasa nada. No vamos a cortarnos las venas por ello . Mejor que nos bajen el IBI

 • Pingback: Molins de Rei es queda sense ball de Carnestoltes | Viu Molins de Rei()