Més de mil persones desfilen per la rua de Carnestoltes

Les temàtiques de la rua de Carnestoltes d’enguany han estat ben variades, amb Massagrans, seguidors de Sant Camell, centaures, pastilles o calamars a la romana. No obstant, els cowboys han estat el tema més recurrent.

Aquest any sí, Molins de Rei ha pogut tenir una rua de Carnestoltes digna. A diferència de l’any passat, el temps ha permès fer la rua amb total normalitat, i segons l’organització més d’un miler de persones s’han inscrit en alguna comparsa.

Aquest any també ha pogut treballar amb total normalitat el jurat, format per la presidenta de l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona, Raquel Freixes; en “Peyu”, guionista de ràdio i televisió; i Xavi Cazorla, imitador i guionista. Els tres han decidit que la millor comparsa ha estat la titulada “¡Qué monada!“: una munió de goril·les, cadascun amb algun tret característic, acompanyats d’una enorme banana. La comparsa ha guanyat 400€.

El segon premi, de 250€, ha estat per a un grup de centaures, o “Setentaures”. I el tercer ha anat a parar a una comparsa que reinventava el concepte de calamars a la romana: “Calamarum Romanae”, que ha rebut 100€.

A més d’aquests premis n’hi ha d’altres de temàtics, que són premiats amb una espatlla ibèrica de Jabugo. El de Millor carrossa ha anat per una nau espacial mòbil que sortia de damunt d’una maqueta del Castell de Pallejà, el de Comparsa més original de temàtica actual ha estat per una crítica a la contaminació del Llobregat, la Comparsa més nombrosa ha estat la del CEIP L’Alzina i la Comparsa més catxonda ha estat la titulada “La corrida de Sant Camell”: un híbrid entre les corrides de San Fermín i el corre-cuita del Camell.

 

Recomanacions personalitzades

  10 comments for “Més de mil persones desfilen per la rua de Carnestoltes

 1. Jordi
  27/02/2012 at 11:53

  Bon dia,

  Un apunt: la comparsa que surt a la fotografia num 12 no son cowboys, tots eren "Indiana Jones" amb les pedres gegants que els perseguien…

  El nom de la comparsa era "indianes i indianos"

  Arreveure

 2. Irene
  27/02/2012 at 14:31

  L'esplai MIB no portava un ESPRAI contra insectes, sino que era una manifestació en contra del maltractament dels insectes. Malgrat això, som conscients que potser no quedava clar el missatge de la comparsa. Bon article i bona feina!

 3. Pilar
  27/02/2012 at 15:31

  Crec que un altre any la comissió, o el ajuntament hauria de recalcar que és una rua de disfresses no un bar ambulant. Hi ha molts nens participant i mirant, i també gent que ha patit problemes amb el alcohol, i cada cop hi ha més comparses que van amb el got a la mà i alguns una mica passats, haurien de tenir més respecte vers aquests colectius crec jo.

 4. viumolinsderei
  28/02/2012 at 13:06

  Irene i Jordi, gràcies pels comentaris, acabem de corregir-ho.

  • Jordi
   01/03/2012 at 8:57

   Gràcies a vosaltres…
   Esteu fent una bona feina, de debò!!!
   Jordi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *