Arriba un Carnestoltes més esperat que mai

La suspensió de la rua de Carnestoltes l’any passat per culpa de la pluja fa que s’esperi més que mai l’arribada del Rei Carnestoltes a Molins de Rei, on com és tradició ho fa una setmana més tard que a la resta de poblacions.

El lema d'aquest any és "De porc i de senyor, se n'ha de venir de mena. #carnescrisi2012"

Mentre que a la resta de municipis ja han enterrat la sardina i han entrat a la Quaresma, a Molins de Rei tot just són a punt de començar les festes del Carnestoltes 2012. Aquest desfasament va fer que l’any passat Molins de Rei es quedés sense la rua de dissabte per culpa de la pluja, que va ser substituïda per una simple passada de comparses el diumenge, abans de la sortida del Camell. Aquest any les prediccions permeten assegurar amb certesa que això no passarà i que es podrà gaudir d’un Carnestoltes amb totes les de la llei.

El programa de les festes de carnaval comença de bon matí, amb els venedors del Mercat Municipal disfressats. I a les 11 es farà el Carnestoltes infantil, una petita rua entre la plaça de la Creu i la del Mercat per als més petits.

A la tarda arribarà un dels actes de Carnestoltes per excel·lència: la rua, que recupera el punt tradicional de sortida i arribada: la plaça de la Vila. Si la pluja no ho hagués esguerrat, l’any passat la rua hauria començat i acabat a la Plaça de la Llibertat. Els actes començaran a les 17:30 hores de la tarda, però la rua no sortirà de la plaça de la Vila fins una hora més tard.

Recorregut del Carnestoltes d'enguany

Recorregut del Carnestoltes d'enguany

Les novetats d’aquest any estan relacionades amb el ball del Foment, la Bygoti’s Party. Els altres anys els premis s’havien donat en acabar la rua, a la plaça de la Vila. Però aquest any només s’hi donaran el segon i tercer premi, i per saber quin és el Primer Premi els comparsers estaran obligats anar a la Bygoti’s Party, perquè és allà on es donarà el premi i no serà fins llavors que es farà públic.

Enguany el jurat estarà format per Raquel Freixes, presidenta de l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona (famós pels seus gegants bojos, que van visitar la vila la passada Festa Major) i dos humoristes de ràdio que tenen en comú haver passat pels programes matinals de Ràdio Flaixbac i de RAC 105: en Peyu i en Cazorla.

Una altra novetat d’aquest any és que la música del ball deixarà de ser enllaunada i la posarà una orquestra, l’orquestra Montecarlo. A més a més, aquest any a la Bygoti’s Party li ha sortit un competidor: el Casal de Joves La Mola, que organitzarà una festa alternativa a la seva seu del barri del Canal.

Les festes de carnaval acabaran diumenge, amb el tret característic que fa únic el Carnestoltes de Molins de Rei: el Corre-cuita del Camell. El Carnestoltes és el marc originari del Camell, i era llavors quan sortia al segle XIX per espantar als rics en les seves celebracions. I per això abans de la seva sortida per Carnestoltes es representa el Ball de l’Aristocràcia, recuperat del segle XIX, igual que el Ball del Camell i el dels Esparriots, en una recreació del que passava anys enrere. Tot començarà diumenge a partir de les 19:30.

Tot seguit, es dóna pas al Camell en la seva vessant més popular, el corre-cuita pels carrers de la vila.

Recorregut del Camell

Recorregut del Camell

En arribar a la plaça de l’Església tindrà lloc la tradicional discussió entre el XXXI Rei Carnestoltes i el Camell: el Samaniat. I com passa cada any, el Camell acabarà cremant al Rei Carnestoltes, donant per acabades fins l’any vinent aquestes particulars festes de carnaval.

Recomanacions personalitzades