Miguel Zaragoza renova el seu càrrec a l’executiva del PSC al Baix Lloregat

El tinent d’alcalde Miguel Zaragoza forma part de la nova executiva del PSC al Baix Llobregat com a secretari de Política Municipal. El molinenc repeteix el mateix càrrec que ja ocupava en l’anterior executiva comarcal dels socialistes.

Antoni Poveda (al centre) saluda acompanyat de la nova executiva. A l'esquerra, amb jersei vermell, el molinenc Miguel Zaragoza // PSC Baix Llobregat

Miguel Zaragoza renova la seva presència a la nova executiva de la federació al PSC del Baix Llobregat, amb l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, escollit com a nou primer secretari amb el 98% dels vots. El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Molins de Rei repetirà com a secretari de Política Municipal, un dels càrrecs clau en l’executiva comarcal que gestiona l’acció política del PSC a la comarca.

La nova executiva, escollida a la 12ena assemblea de federació del Baix Llobregat que es va celebrar els passats divendres 17 i dissabte 18 de febrer, es renova en un 44% dels membres amb l’objectiu de “generar noves respostes a les demandes i conflictes que la situació actual comporta”. Poveda ha apostat per afegir a les secretaries habituals quatre nous grups de treball: secretaria de medi ambient i sostenibilitat, secretaria d’idees i programes, secretaria de participació, xarxes socials i innovació i secretaria d’economia i treball.

El nou primer secretari, Antoni Poveda, substitueix a Antonio Balmón, alcalde de Cornellà, que ha estat al capdavant de la federació socialista des del 2008. Al fer balanç de la feina feta, Balmón va encoratjar als polítics presents a la sala a “donar valor a la dignitat”, i per fer-ho, els va recordar que és necessari sortir del despatx.

Una vegueria pel Baix Llobregat

En la cloenda de l ‘assemblea de federació del PSC Baix Llobregat, el nou primer secretari, Antoni Poveda, va demanar al Govern de la Generalitat que en el cas que s’elimini el Consell Comarcal del Baix Llobregat es crei la Vegueria del Baix, doncs “aquesta seria la única manera de mantenir la unitat territorial de la nostra comarca, no com una administració més, sinó com un espai que garanteixi la política de cohesió”. Actualment, altres territoris com el Penedès, ja han demanat la creació d’una vegueria i representats del Govern de CiU han fet declaracions positives a aquest respecte.

Recomanacions personalitzades