L’atur creix un espectacular 4,5% durant el mes de gener

1.829 persones es troben a l’atur a Molins de Rei segons les dades recollides al gener del 2012, un 4,5% més que al desembre del 2011. El percentatge continua per sota de la mitjana catalana i espanyola però l’últim mes ha crescut a un ritme superior a Molins de Rei.

Després de mesos amb petits augments i descensos, el mes de gener ha estat nefast per a l’ocupació dels molinencs. L’atur s’ha disparat un 4,5%, el que suposa 78 aturats més que al desembre del 2011, arribant a la xifra de 1.829 persones, un 13,9% de la població treballadora. L’atur també ha crescut al Baix Llobregat, a Catalunya i Espanya, però no ho ha fet al mateix ritme que a Molins de Rei, on el 4,5% supera el percentatge sostingut acumulat durant els últims mesos a la vila.

Segons les dades aportades per l’Observatori del Baix Llobregat, les dones han patit més aquesta pujada de l’atur (4,8%), que els homes (4%). Continuen sent majoria les dones aturades (961, un 15,6%) que els homes aturats (868, un 12,4%).

Creix l’atur juvenil

El grup dels majors de 44 anys continua sent el més perjudicat i la seva taxa d’atur creix discretament fins el 17,4%, el que es tradueix en 768 molinencs. Tot i això, el principal increment d’atur s’ha registrat entre els menors de 25 anys, que són ja el 12,4% del segment d’edat, un 1,9% més que el mes anterior. Ja són 121 els joves que no troben feina.

En quant a sectors d’activitat, a nivell comarcal, tots els sectors han registrat un increment de l’atur, afectant especialment als serveis a la producció, el comerç, la restauració i l’hosteleria.