El Consell d’Alcaldes del Baix Llobregat reclama a la Generalitat el deute pendent

El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat s’ha reunit per tractar la necessitat de sol·licitar a la Generalitat el pagament del seu deute amb els municipis de la comarca. El govern català deu 2,6 milions d’euros a l’Ajuntament de Molins de Rei.

El Consell d'Alcaldes del Baix Llobregat s'ha reunit a Sant Feliu de Llobregat // Consell Comarcal del Baix Llobregat

Els membres del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat, format pels batlles dels municipis de la comarca, tenen previst aprovar properament una resolució adreçant una reclamació formal i conjunta al govern català. Demanaran a la Generalitat el pagament del deute que, sumant al conjunt de pobles de la comarca, ascendeix a 90 milions d’euros.

En el cas de Molins de Rei, la Generalitat de Catalunya té un deute pendent amb l’Ajuntament de 2,6 milions d’euros. A més del deute, el Govern català ha reduït en 226.000 euros l’aportació al consistori molinenc pel 2012.

Impacte de les retallades

Els alcaldes també han analitzat, a partir de dades presentades per l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, l’impacte que les mesures d’austeritat poden suposar pel conjunt de la comarca en totes aquelles polítiques socials que afecten a l’educació, la salut i els serveis socials en general. En aquest sentit, el Consell Comarcal es compromet a seguir reivindicant la comissió bilateral Generalitat – Consell Comarcal a la que es va comprometre el Govern català, una petició que es va aprovar en el darrer Consell d’Alcaldes amb l’objectiu de controlar ajustos i marcar prioritats.