El municipal Ricard Ginebreda ja disposa d’un desfibril·lador

L’Atlètic Incresa ha aconseguit els recursos econòmics per comprar un desfibril·lador a base de vendre polseres. El president, Ramon Sicard, ho considera “un pas endavant” en la seguretat de l’esport de Molins de Rei.

Les polseres també es van poder comprar a la Festa Major // Jose Polo

Si parlem de tragèdies en l’esport tots recordem noms com Dani Jarque o Antonio Puerta, futbolistes que van perdre la vida en un terreny de joc fruit d’un problema cardíac. Des de la setmana passada el municipal Ricard Ginebreda, camp de futbol on juguen l’Atlètic Incresa i l’Escola de Futbol Baix Llobregat, disposa d’un desfibril·lador, aparell que serveix per reanimar a persones que pateixen problemes cardíacs i que, en un moment donat, pot arribar a salvar vides.

Els equipaments esportius amateur no solen disposar d’aquest tipus d’aparells ja que suposen un cost elevat tant pel seu cost d’adquisició com per la formació de les persones que l’han d’utilitzar.

Fa uns mesos, un dels clubs de futbol de Molins de Rei, l’Atlètic Incresa, va iniciar una campanya per aconseguir recursos per poder comprar un desfibril·lador a partir de la venda de petites polseres del Proyecto Salvavidas que han servit per finançar aquesta inversió.

El president de l’entitat esportiva del barri del Canal, Ramon Sicard, considera que poder gaudir d’un desfribil·lador en el camp de futbol de l’Incresa “és un pas endavant en la seguretat” de l’esport de Molins de Rei tot i que espera “no utilitzar-lo mai”. Aquest aparell només s’utilitza en situacions extremes i diferents persones vinculades a l’equip de futbol ja estan rebent la formació necessària per tal de poder-lo utilitzar si fa falta.

Recomanacions personalitzades