Molins de Rei es declara municipi republicà i demana l’abolició de la monarquia

L’últim ple municipal va aprovar una moció que declara Molins de Rei com a municipi republicà i una altra que mostra el rebuig del consistori cap a la monarquia borbònica. La CUP, ERC i ICV van votar a favor de totes dues mocions.

De moment, Molins de Rei no canviarà de nom. Tot i això, el cas de corrupció d’Iñaki Urdangarín també té la seva repercussió en la política municipal. El passat ple del mes de gener va declarar la vila com a municipi republicà que rebutja a la monarquia borbònica.

La primera de les mocions, presentada per Esquerres per Molins de Rei, demanava la declaració de la vila de Molins de Rei com a municipi republicà. La portaveu d’ERC, Silvia Guillén, va defensar durant la seva ponència que “des de la vila també es fa país” i que “el model republicà posa a tots els ciutadans iguals davant la llei”, “una manera diferent de com s’entén la justícia ara”. La moció va ser aprovada amb el vot a favor de la CUP, IVC i CiU, l’abstenció del PSC i el vot en contra del PP que va argumentar mitjançant el seu portaveu, Emilio Ramos, que “a mi els ciutadans em demanen que li donem un lloc de feina i no que li digui si ha de ser monàrquic o republicà”.

D’altra banda, la Candidatura d’Unitat Popular va presentar una moció que tenia com a objectiu l’abolició de la monarquia borbònica i declarar la vila “moralment exclosa del domini dels borbons”. En aquest cas la moció va ser aprovada amb els vots a favor de ERC, ICV, l’abstenció de CiU i el vot en contra de PSC i el PP. Molins de Rei és el primer municipi en aprovar una moció d’aquestes característiques.

En un dels moments durant la lectura de la moció de la CUP es feia menció de los principios del movimiento del règim franquista. Ramos (PP) va recordar que “moltes persones il·lustres del país i de Molins de Rei van signar els principios i que si li hagués tocat per edat també ho hagués fet.

Recomanacions personalitzades