La marató de donació de sang pretén batre un nou rècord de participació

Durant el diumenge 5 de febrer es podrà participar a la sisena marató de donació de sang de la Fira de la Candelera al teatre del Foment CiA. L’horari de donació és de 9 del matí a 8 del vespre ininterrompudament. Hi hauran obsequis i diverses activitats lúdiques.

La marató de donació de sang de l'any passat va ser tot un èxit // Irina Gimeno

Un any més, i amb l’objectiu de mantenir l’autosuficiència, el Banc de Sang i Teixits torna a portar a Molins de Rei una Marató de Donació de Sang. Per sisè any consecutiu, la Fira de la Candelera torna a acollir aquesta activitat organitzada per la Creu Roja del Baix Llobregat Centre i l’Associació de Donants del Baix Llobregat. L’objectiu és batre un rècord de participació marcat en les 344 persones de l’any passat, que ja van superar un rècord respecte les 260 donacions de 2010.

Com és habitual, les donacions de sang es podran fer al teatre del Foment CiA (Passeig del Terraplè, 49) durant el diumenge 5 de febrer de 9 del matí a 8 del vespre ininterrompudament. La Marató persegueix com a objectiu principal sensibilitzar sobre la necessitat de prendre costum de donar sang i captar nous i noves donants. L’únic requisit per participar a la donació de sang és tenir més de 18 anys i pesar 50 kg o més, i no cal anar en dejú.

Edició rere edició s’han realitzat actuacions, activitats, guarderia pels petits i molts obsequis i sorpreses. Aquest any es tornarà a fer viure l’hàbit de la donació de sang com a una festa familiar i per això els organitzadors compaginaran la donació de sang amb una jornada festiva. D’ençà bastant temps i, seguint experiències anteriors que han resultat molt positives, s’han mantingut contactes amb entitats, institucions, empreses i particulars per demanar el seu suport i col·laboració en la possibilitat de realitzar un seguit d’activitats lúdiques mentre duri l’esdeveniment. Al mateix temps, es posen el màxim de facilitats per donar l’oportunitat als ciutadans de fer aquest gest solidari mentre els nens estan entretinguts.

Un gest necessari

El Banc de Sang i Teixits (BST) és actualment l’únic banc de sang de Catalunya, resultat d’unir tots els bancs del territori per fer front  a l’increment dels requeriments tècnics i de seguretat. A més de promocionar la donació en les unitats mòbils, el BST és el responsable integral dels serveis de  transfusió d’11 hospitals de la Xarxa Pública Catalana i d’assumir el compromís de ser el centre de referència en la resolució de consultes transfusionals per als serveis que en aquesta matèria tenen tots els hospitals i clíniques de Catalunya.

El Banc de Sang i Teixits subministra a tots els hospitals i clíniques de Catalunya els productes sanguinis que manquen per atendre les necessitats que poden sorgir en gairebé 15.000 llits hospitalaris. L’objectiu de l’hemodonació és disposar dels productes sanguinis necessaris, 1000 cada dia, com a mínim, per donar assistència a tots els hospitals de Catalunya.

Recomanacions personalitzades