Frutales Duran torna a fer-se amb el primer premi del concurs de planter

Els Viveros Frutales Duran han tornat a ser reconeguts pel jurat, una edició més, amb el primer premi d’arbres fruiters del concurs de planter. En la modalitat de plantes hortícoles ha estat guardonat Planters Grill i en planter de jardineria s’ha premiat a Fèlix Escolà.

Josep Duran ha recollit el primer premi del concurs de planter de mans del president de la Diputació de Barcelona // David Guerrero

L’entrega de premis amb més tradició de la Fira de la Candelera es va realitzar, com és habitual, el dissabte a les escales de l’Església de Sant Miquel Arcàngel. La modalitat amb més història i renom, la d’arbres fruiters, va reconèixer un any més la feina de Vivers Frutales Duran, que es van tornar a fer amb el primer premi un any més. L’empresa familiar dels Duran, de Lleida, porta 57 anys de trajectòria i van intentant aportar varietats noves amb el pas del temps i el pas generacional a l’empresa. “Avui en dia el model familiar és potser l’únic que pot fer funcionar el sector de la pagesia i l’hort”, explica el Josep Duran, fill de l’Àngel Duran, veterà firaire de la Candelera a qui feia gràcia tanta preocupació pel fred: “Més por ens feia venir l’any que el riu s’havia endut el pont i vam venir”.

Per als Duran i per molts altres firaires del planter hi ha raons per no faltar mai: “La Fira de la Candelera és el mercat número 1 de Catalunya perquè és el millor moment per plantar”, segons el guanyador del concurs de planter de la 161a Fira de la Candelera. El segon lloc de la modalitat d’arbres fruiters va correspondre a Vivers Sancho Hermanos i el tercer premi va recaure en Vivers J. Flix.

En la modalitat de Planter d’Hortícoles els guanyadors van ser Planters Grill. En segona posició van quedar Bolets de Soca. Pel que fa a la modalitat de planter de jardineria, el primer premi va recaure en Fèlix Escolà. El segon premi va ser per la Floristeria Serra i el tercer per Plantes Soguero.

Alguns dels guanyadors dels diferents premis del concurs de planter van recollir els guardons a les escales de l'esglèsia // David Guerrero

Recomanacions personalitzades