El president de la Diputació justifica la retallada a la Fira de la Candelera

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, indica que les subvencions “a tot arreu han anat a la baixa” per explicar el 30% menys que ha donat la seva administració. Esteve defensa que “la Fira no ha estat maltractada per la Diputació”.

El president de la Diputació, Salvador Esteve, ha signat el llibre d'honor de l'Ajuntament // David Guerrero

Les subvencions de la Diputació i la Generalitat a la Fira de la Candelera aquest any han baixat un 30%. El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha visitat la Fira de la Candelera i ha justificat la retallada assegurant que “les subvencions han anat a la baixa a tot arreu”. Esteve ha explicat que si el pressupost és més baix, les subvencions també han de ser més baixes.

Tot i això, el president de la Diputació creu que “la Fira no ha estat maltractada en quant a subvencions”. A preguntes de Viu Molins de Rei, Esteve no ha volgut concretar si l’any vinent continuaran les subvencions a la baixa i s’ha limitat a dir que “l’interès de la Diputació és estar al costat de fires com la Candelera”. El que si que ha reconegut és que “com més subvencions pugui rebre una fira, millor anirà i més coses podrà fer”.

Esteve s’ha mostrat molest al ser preguntat per les retallades i ha assegurat que “hauríem de treure del vocabulari aquestes paraules perquè el que fa és deprimir-nos”. Per a l’alcalde de Martorell, s’hauria de parlar “d’optimització de recursos”.

Passat i present de la fira amb Salvador Esteve

El president de la Diputació ha fet una visita a la Fira de la Candelera durant el migdia del dissabte. Ha començat per la Fira de Vins, on ha entregat els premis del concurs de tast de vins per parelles, i ha acabat al concurs de paletes, on també ha entregat els corresponents premis. Mentrestant, ha donat un passeig pel recinte firal i ha entregat també els premis del planter. Salvador Esteve ha recordat que ve a la Candelera “des de molt petit, quan venia amb els pares a comprar al planter”.

El president de la Diputació ha destacat la capacitat de compaginar tradició i modernitat: “Té mèrit saber conservar la Fira i al mateix temps afegir noves coses com la Fira de Vins, que està guanyant molta força al nostre país”.

Eliminar administracions però no la Diputació

Salvador Esteve també s’ha referit al paper que han de jugar la gran quantitat d’administracions presents al país. “Les administracions s’han de repensar, però hem de començar per les de l’Estat”. Segons el president de la Diputació, es podrien eliminar les delegacions de l’Estat a totes les autonomies i “després ja parlarem de les diputacions i els consells comarcals”. Esteve ha lamentat que quan s’obre aquest debat sempre surten tocats els ajuntaments.

Recomanacions personalitzades