La Fira de la Candelera més freda dels últims anys

El meteoròleg molinenc Miquel Bernis vaticina una de les fires més fredes de les que es recorden en els últims anys. La Fira de la Candelera començarà amb temperatures sota zero a primera hora però farà sol i es descarta la possibilitat de pluja.

Als molinencs sembla que el fred no ens espanta, i només ens inquietem davant d’un pronòstic de pluja de cara a la Fira, però el cert és que la d’enguany promet ser una de les fires més fredes que recordarem. La famosa onada de fred siberiana arribarà al seu punt àlgid dissabte, i és probable que la fira comenci amb temperatures àmpliament sota zero a Molins, ben bé 3 o 4 graus negatius no seran estranys demà a primera hora. Farà sol i això ajudarà a una mica a escalfar l’ambient però és força probable que el vent, enemic dels firaires, continuï sent moderat aquest dissabte. Diumenge les coses no variaran gaire, el dia començarà amb glaçada i en tot cas apareixeran alguns intervals de núvols que en cap cas deixaran pluja. El vent afluixarà i és probable que a partir del migdia la sensació de fred no sigui tan intensa.

D’entre les fires més gèlides que es recorden hi ha de 1956, enmig de l’onada de fred més salvatge del segle XX, a Barcelona es va baixar fins als -7 graus i probablement a Molins la temperatura deuria ser fins i tot una mica més baixa. El 1963 una nevada important va obligar fins i tot a suspendre la Fira. Aquest any no serà tan excepcional, però si us heu d’estar unes quantes hores a peu dret en algun stand o parada és obligat afegir alguna capa més de les moltes que segur que ja feu servir normalment per la Fira.

Miquel Bernis