Les persones sense sostre poden dormir a la llar d’avis durant l’onada de fred

L’Ajuntament ha activat el pla d’atenció a persones sense sostre o habitatge en situació vulnerable durant l’onada de fred siberià. Es permetrà que puguin passar la nit a la llar d’avis Doctor Josep Mestre fins el dilluns 6 de febrer. També es prestarà especial atenció als usuaris del servei de teleassistència.

La Guàrdia Urbana realitza una possible localització de persones sense sostre i els ofereix la possibilitat de passar la nit a la llar d’avis Doctor Josep Mestre entre les nou de la nit i les 8 del matí del 2 al 6 de febrer.

D’altra banda, si la policia local rep alguna trucada d’un ciutadà exposant que el seu domicili no compleix unes mínimes condicions d’habitabilitat degut al fred, també serà derivat a la llar d’avis.

Atenció especial al servei de teleassistència

Els 269 usuaris del servei de teleassistència a Molins de Rei estaran també al punt de mira dels serveis socials per atendre qualsevol necessitat especial. La majoria d’usuaris de teleassistència són persones grans majors de 80 anys que viuen soles i 73 d’ells estan catalogats com a persones en situació de vulnerabilitat social. L’empresa prestadora del servei de teleassistència, Sergesa, realitzarà visites domiciliàries a 28 persones a través d’una unitat mòbil i a les altres 45 persones se’ls hi farà una trucada telefònica informativa.

Segons l’Ajuntament de Molins de Rei, Sergesa i la Guàrdia Urbana de Molins de Rei estaran en contacte per atendre les possibles emergències. Això sí, els serveis socials del consistori s’han limitat a informar de la campanya d’onada de fred als responsables del servei de teleassistència a través d’un correu electrònic.