L’Ajuntament activa un protocol especial davant l’onada de fred

L’Ajuntament de Molins de Rei ha activat els protocols d’actuació per donar resposta davant l’onada de fred i la possible nevada. El consistori vol garantir el correcte desenvolupament de la Fira de la Candelera i ha reforçat el subministrament energètic.

La Guàrdia Urbana i les brigades municipals han reforçat el seu servei en previsió de la nevada que es pot produir aquesta tarda. Els dispensadors de sal i els vehicles de serveis i d’emergència també estan a punt per si la neu fa acte de presència i poder garantir el funcionament de la vila. Les empreses concessionàries com la de recollida d’escombraries (CESPA) també tenen serveis d’emergència a la seva disposició per si cal actuar.

Les decisions s’han pres en una reunió celebrada a les 11 del matí a la sala de plens de l’Ajuntament en la que han participat tots els serveis de seguretat i d’emergència, els departaments municipals implicats i l’alcalde, Xavi Paz. En aquest comitè d’emergència s’han avaluat les mesures adoptades i s’ha analitzat el dispositiu a seguir pels propers dies.

Dispositiu especial per la Fira

Per tal de garantir el correcte desenvolupament de la Fira de la Candelera, s’ha establert i reforçat els dispositius i la coordinació de tots els departaments implicats. A més, d’acord amb Endesa s’ha reforçat el subministrament energètic i els sistemes de calefacció.

Unes escoles obertes, altres tancades

Els serveis d’atenció social també estan en alerta per si és necessari realitzar alguna actuació d’urgència per atendre persones sense sostre o algun altre cas de necessitat ciutadana. Mentrestant, les classes dels centres educatius de la part alta de Molins de Rei s’han suspès. El tancament s’ha produït a les tres de la tarda i ha afectat als alumnes dels centres Castell Ciuró, l’Alzina, Estel, Virolai, la llar d’infants El Rodó i els instituts Bernat el Ferrer i Lluís de Requesens. La resta de centres educatius infantils i de primària de Molins de Rei han finalitzat la jornada escolar amb l’horari habitual.

El Centre Comunitari Pont de la Cadena, així com el centre obert i el Xell es troben sense calefacció i tanquen les seves portes fins a nova ordre. La resta d’equipaments d’infància i joventut (Centre Cívil l’Àngel, Espai Jove i Trencaclosques) resten oberts.

Els equipaments esportius també funcionen amb normalitat per als entrenaments d’avui però si es produís alguna complicació a nivell meteorològic es suspendria l’activitat.