Gintònics, truites i Denominació d’Origen Penedès, novetats de la Candelera

La part gastronòmica de la 161a Fira de la Candelera té com a novetats un tast de gintònics, un concurs de truites popular i la Denominació d’Origen Penedès com a convidada a la fira de vins i caves del cap de setmana.

Cada any es van introduint novetats en l'entorn gastronòmic de la Candelera // Jose Polo

La inclusió de la gastronomia en una fira tradicionalment agrícola segueix endavant amb la incorporació de diferents novetats que intenten evitar que es caigui en la rutina i la repetició.

Enguany, la gran novetat arriba amb la invitació a una Denominació d’Origen en el marc de la Fira de vins i caves oberta a partir de divendres a la Plaça de la Llibertat. Aquesta iniciativa comença amb la marca per excel·lència, la Denominació d’Origen Penedès, i s’espera la seva consolidació per properes edicions.

Els tast de vins, una mica elitista, no és un costum per a tothom però qui no menja truita a casa? Diumenge a les 9 del matí es realitza el primer concurs de truites populars de la Fira de la Candelera. Segons fonts de la pròpia organització, el nombre de participants ja ha arribat al màxim permès i, per tant, els molinencs i molinenques podran gaudir de tota varietat de truites.

La moda dels gintònics ha fet que enguany es faci un tast d'aquesta beguda // Jose Polo

L’última de las novetats és un dels elements gastronòmics més de moda últimament: el gintònic. Aquest dimecres s’ha realitzat el primer tast de gintònics de la candelera i la sala Punt de Comerç del Mercat de Comerç estava totalment plena per gaudir d’una beguda que és molt més que tònica i ginebra. Tot tipus de fruites com maduixes,mandarines, llimes combinades amb  espècies com la canella o farigola amb el toc artesanal dels autors de diferents bars i locals musicals de Molins de Rei com Cal Dit, Local, Nimbin, Cèltic o el Palau van fer les delícies dels assistents que, segurament, després veurien el Barça força contents.