Una ruta seguint les senyals del camí de Santiago mostra els indrets històrics de Molins de Rei

Una ruta seguint les clàssiques senyalitzacions del camí de Santiago, recents encara a Molins de Rei, mostra els punts de major interès històric a la vila. L’Ajuntament considera que és una gran oportunitat de promoció turística i econòmica.

La pluja, típica de Galícia, ha fet acte de presència durant la presentació // Estel Tort

Com si fossin bolets que arriben amb les primeres pluges de la tardor, durant les últimes setmanes els molinencs i molinenques han vist unes noves rajoles amb el símbol de la petxina o vieira clàssiques del camí de Santiago als carrers de Molins de Rei.

Les petxines formen part de la senyalització d’un dels camins complementaris del Camí de Santiago el qual comença al Mediterrani passant per diversos punts de Catalunya continuant per Saragossa i passant per diversos punts de la geografia espanyola fins arribar al lloc de pelegrinatge, Santiago de Compostela.

El passat 28 de gener i en el marc de la 161a Fira de la Candelera es va fer la presentació oficial d’aquest camí complementari que s’inicia a Barcelona i ressegueix el riu Llobregat fins arribar al monestir de Montserrat. Un dels punts pels que passa a Catalunya és Molins de Rei i l’Ajuntament ha volgut aprofitar aquesta fita per intentar millorar la promoció turística de la vila creant una ruta per l’interior del Centre Vila.

Els molinencs s'han preguntat durant setmanes què eren les senyalitzacions // Estel Tort

La proposta del recorregut ha estat dissenyada pels Amics del Museu, dirigida per la directora del Museu Municipal, Maria Eugènia Ripoll, i ha comptat  amb la col·laboració d’Itineraris a l’abast-Patrimoni històric. Des de l’Oficina Tècnica de l’Àrea de Sostenibilitat i Territori de l’Ajuntament s’ha fet el disseny dels plànols per tal de sol·licitar les petxines a la Generalitat i per la col·locació d’aquestes a la via pública.

Amb la recuperació d’aquests camins i sendes es pretén integrar Catalunya en una xarxa de grans itineraris culturals europeus, tenint com a exemple més important i representatiu el Camí de Santiago.

L’Ajuntament de Molins de Rei considera que aquest recorregut, realitzat amb la col·laboració de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, es tracta d’una gran oportunitat de promoció turística i econòmica de la vila.

Recomanacions personalitzades