Sol i Serena actua a un festival musical de Glasgow

El grup de folk Sol i Serena actua al Festival Celtic Connections de Glasgow, a Escòcia. La banda de la que forma part el molinenc Guillem Ballaz participarà en aquest esdeveniment en representació de la cultura catalana, convidada aquest any al festival.

Integrants del grup Sol i Serena // myspace.com/soliserena/

El Festival Celtic Connections aplega cada any a Glasgow a 2.100 músics de tot el planeta relacionats amb la música folk, d’arrel i del món. Dins de la programació del festival, s’organitza el Showcase Scotland, una trobada professional que cada any convida a una regió o país com a entitat col·laboradora.

Enguany, Catalunya és la cultura convidada i participaran sis grups catalans de folk en el festival. Segons ha informat la revista El Llaç, entre ells, es troba la banda Sol i Serena, amb el molinenc Guillem Ballaz i els seus companys i companyes de grup: Marta Rius, Lídia Domingo, Jordi Comas “Peligru”, Francesc Tomàs “Panxito” i Jordi Barbet “Kami”. L’actuació serà aquest dissabte 28 de gener.

La formació Sol i Serena va sorgir el 2003 com un grup de música d’arrel que, tot i així, prova “d’allunyar-se de la simple recreació folklòrica per generar noves branques en el poc alimentat arbre de la tradició popular”, tal com apunten ells mateixos. Al 2003, l’any de fundació ja van autoeditar-se una maqueta, Disc de Butxaca, amb el que van quedar finalistes del concurs Sona9. El 2007 van autoeditar el primer disc Grapat de Ruda, i el 2009, el segon, titulat precisament Un segon.

Recomanacions personalitzades