Els resultats de l’auditoria arribaran a finals de gener

La Diputació de Barcelona, a petició del govern municipal, el·labora un document que valora els comptes de l’Ajuntament. Tot i tenir alguns resultats ja disponibles, aquesta informació no ha servit per fer el pressupost municipal del 2012.

Sis mesos després de la investidura de Xavi Paz com alcalde arribaran els resultats de l’auditoria encarregada per l’Ajuntament de Molins de Rei a la Diputació de Barcelona, que ja va presentar informes que deixaven en dubte els comptes de l’Ajuntament en el seu moment. Segons Paz, el retard d’aquesta auditoria que van prometre tant el seu partit, PSC, com els seus socis de govern, CiU, durant la campanya electoral s’ha produït pels “problemes que va haver en la constitució de la Diputació de Barcelona”.

Aquest retard ha fet que tot i que el govern ja disposes “d’algunes informacions del resultat de l’auditoria”, aquestes dades no s’hagin tingut en compte a l’hora de redactar el pressupost municipal 2012. Segons Paz, si l’auditoria expressés alguna situació d’urgència “encara es podrien modificar part dels nous pressupostos” i espera que les “recomanacions” de la Diputació de Barcelona serveixin per encarar “els pressupostos de 2013”.

La passada legislatura, amb el govern municipal format per ICV, ERC i CiU, va ser especialment conflictiva pel que fa a la situació econòmica de l’Ajuntament de Molins de Rei amb la polèmica que van aixecar els informes de la interventora i la dimissió de l’antic regidor de finances, Enric Franch.

Per intentar esvair aquesta situació d’incertesa, alguns partits polítics van proposar mesures de transparència pel que fa a la gestió econòmica de l’Ajuntament. Les dues formacions que formen l’actual govern, PSC i CiU, van coincidir en proposar una auditoria. La federació nacionalista volia fer-ne dues per mandat i el llavors candidat, Xavi Paz, va reconèixer en una entrevista a Viu Molins de Rei que no podien “començar una nova etapa sense la condició bàsica de fer una auditoria”.

Recomanacions personalitzades