La Fira de la Candelera es presenta amb un 30% menys d’aportació de la Generalitat

La Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona disminueixen la seva aportació econòmica a la Fira de la Candelera en un 30%. L’Ajuntament augmenta la inversió per afrontar aquest dèficit. Més de 900 expositors passaran per Molins de Rei.

L'alcalde, Xavi Paz, i el regidor de Fira, Joaquim Martí, van presentar la Fira de la Candelera a la Sala Punt de Comerç // David Guerrero

La 161a Fira de la Candelera es realitzarà amb un 30% menys d’aportació de les administracions supramunicipals com la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Una disminució d’uns 7.000€ aproximadament que l’Ajuntament ha decidit afrontar majoritàriament amb diners públics com ja va fer amb les retallades en les escoles bressol i de música. Segons l’alcalde, Xavi Paz, “aquests diners són una inversió a favor del teixit econòmic de Molins de Rei que tindrà un retorn clar en els ciutadans de la vila”. Les aportacions econòmiques de les empreses privades que actuaven com espònsors també han baixat.

Tot i que encara s’estant tancant contractacions, es calcula que uns 925 expositors participaran a la fira d’enguany en un total de 50.000 m2 de recinte firal durant el proper cap de setmana del 3 i 4 de febrer. “Tot i la crisi hi ha expositors que fan cua per entrar a la Fira” ha dit Paz, acompanyat pel tinent d’alcalde i regidor de Fira Joaquim Martí. Les dades ho demostren, el nombre d’expositors creix respecte l’any passat, quan van ser 916.

Les previsions de públic giren al voltant dels 500.000 visitants, una dada que ja és històrica i que es repeteix cada edició sense càlculs oficials. La majoria d’expositors es concentren, com és habitual, en la fira d’artesania, comerç i alimentació, però es manté la part històrica i més tradicional de la fira del planter, arbres fruiters, maquinària agrícola i bestiar. Els firaires hauran de pagar més aquest any pel seu espai, el preu dels estands i el lloguer d’espais ha pujat amb l’IPC.

Fa 11 anys que no es calcula la quantitat de gent visita la Fira de la Candelera // Xavi Fernández

La Federació Obrera, el Camí de Santiago i la Denominació d’Origen Penedès són les grans novetats de la 161a Fira de la Candelera

Tot i que ja fa gairebé un any de la seva presentació, s’espera que la Federació Obrera s’inauguri definitivament durant el segon trimestre de 2012. Els molinencs i molinenques però, tindran l’oportunitat de gaudir d’aquest equipament amb la inauguració de l’exposició La Federació de Molins de Rei. Els valors del moviment Obrer el proper dissabte a les sis de la tarda. L’exposició, i la Federació Obrera de passada, es podrà visitar durant tot el cap de setmana de la Fira i l’Ajuntament estudia la possibilitat de mantenir oberta l’exposició en altres ocasions fins la inauguració de la Federació Obrera un cop estigui equipada.

Un altre de les novetats d’aquesta Candelera serà la inauguració del Camí de Santiago, que s’ha anat implantant a Molins de Rei durant les últimes setmanes amb diverses petxines als carrers. Aquest dissabte es farà la presentació del circuit que recorre diversos carrers de Molins de Rei i marca alguns dels punts d’interès històric i cultural de la vila.

Enguany, també s’incorpora la novetat que cada edició de la Candelera tindrà una denominació d’origen convidada a la Fira de Vins i Caves. Aquesta nova modalitat que vol donar-li un impuls més a aquesta part de la Candelera serà estrenada per la Denominació d’Orígen Penedès.

Podeu consultar totes les activitats de la 161a Fira de la Candelera a la secció d’agenda de Viu Molins de Rei

 

Recomanacions personalitzades