El carrer Riera Mariona s’obre al trànsit després de 9 anys tancat

El carrer Riera Mariona ja s’ha obert al trànsit. La seva inauguració es va celebrar amb una xocolatada popular que va posar fi a nou anys de barreres. Els cotxes circulen, les noves places d’aparcament ja s’ocupen i s’han fet efectius els canvis de circulació en la zona.

Una xocolatada per celebrar l'obertura del carrer va aplegar a molts curiosos // David Guerrero

Després de nou anys tancat, l’obertura del carrer Riera Mariona ja és una realitat. Alguns no s’ho creien fins que diumenge, a les 12 del migdia, les autoritats locals i els representants veïnals feien pinya per retirar la tanca que barrava el pas simbòlicament fins aquell moment. Ho van fer després d’una xocolatada popular que va aplegar a unes 200 persones a conèixer de primera mà el resultat de les obres d’urbanització, que han complert els terminis indicats després de treballar a bon ritme durant les dues últimes setmanes.

Els representants de les associacions de veïns acompanyats de l'alcalde, Xavi Paz, i el primer tinent d'alcalde, Joan Ramon Casals, van escenificar l'obertura del carrer // David Guerrero

L’alcalde Xavi Paz va dir orgullós que“mai 150 metres havien canviat tant” i va valorar l’obertura del carrer com la consecució del “compromís de resoldre una demanda històrica“. Per a Paz, era “una obra paralitzada que el nou equip de govern ha prioritzat” i va destacar la difícil situació que es van trobar a l’entorn de la Riera Mariona. “La primera reunió amb els veïns va ser molt difícil, però amb el temps ens hem entès fàcilment”, va explicar Paz.

Tot i això, segons ha pogut saber Viu Molins de Rei un grup de veïns del carrer Amadeu Vives està recollint signatures per mostrar el seu rebuig a la circulació única del carrer i queixar-se de la manca d’informació i participació veïnal. Fonts municipals asseguren que a les reunions s’ha convidat als ciutadans de tot l’entorn de Riera Mariona.

Més aparcament i canvis de mobilitat

El carrer Riera Mariona va ser analitzat pels veïns encuriosits per veure el resultat de les obres // David Guerrero

Amb unes voreres més amples i places d’aparcament, nou anys després van tornar a circular els vehicles pel carrer Riera Mariona, permetent de nou als veïns de les Conserves arribar al seu barri directament des de l’avinguda de Barcelona. A més, l’obertura del carrer ha permès fer un actuació més integral als barris de les Conserves i de Riera Bonet per millorar la mobilitat interna i facilitar la sortida de vehicles des de la part oest de la vila.

Si la via d’entrada directa és el carrer Riera Mariona, ara la via de sortida és el carrer de Juli Garreta a través del carrer Amadeu Vives, que ha passat a ser d’un sol sentit direcció Sant Feliu de Llobregat entre Riera Mariona i Juli Garreta. El tram entre el carrer Sant Sebastià i Juli Garreta també és d’un sol sentit, en aquest cas en direcció Centre Vila.

El carrer Amadeu Vives ara és de sentit únic i amb aparcament // David Guerrero

Convertir Amadeu Vives en un carrer d’un sol sentit ha permès crear 35 places d’aparcament lliure en aquest carrer i 20 més al carrer Riera Mariona, a més d’una zona per a motos. El carrer inaugurat, de set metres d’amplada en total, consta d’aparcament als dos costats en línia per evitar la sensació d’amplada i evitar així que els cotxes entrin a gran velocitat. Les voreres si que són més amples: sis metres a un costat i tres a l’altra, com ja es va explicar abans de l’obertura del carrer.

Recomanacions personalitzades