Cercavila castellera del passat al futur dels Matossers

Els Matossers de Molins de Rei han iniciat la celebració del seu 10è aniversari fent un cercavila de pilars de quatre en diferents punts claus de la vila: Ca n’Iborra, plaça de l’Ajuntament, Ca n’Ametller, plaça dels Països Catalans i la Federació Obrera.

El cercavila portava de títol “Del passat al futur” degut al seu recorregut, ja que anava del lloc on es va fer el primer assaig, Ca n’Iborra, a l’espai on ubicaran definitivament la seva seu, la Federació Obrera. Tot plegat, justament 10 dies i 10 anys després del primer assaig.

El primer dels pilars i punt de concentració per l’inici va ser Ca n’Iborra, on els Matossers van començar a fer-hi els primers assajos. En aquell punt, es va tallar per primer cop aquell matí el carrer Verdaguer per tal de poder-hi construir el pilar que obria el cercavila.

La confluència del Passeig del Terraplè amb Jacint Verdaguer va ser el punt de partida de l'acte // Estel Tort

El recorregut va continuar amb l’acompanyament de les gralles fins a la plaça de l’Ajuntament, on just al centre es va construir el segon pilar de la jornada.

La plaça de l'Ajuntament ha estat un dels escenaris històrics pels Matossers // Estel Tort

L'exterior de Ca n'Ametller va ser la tercera parada del cercavila // Estel Tort

Carrer Verdaguer amunt, es va arribar a Ca n’Ametller, on, sense entrar dins el recinte, es van muntar tres pilars, ja que la primera enxaneta, molt jove, no es va veure en cor de acabar de pujar en el primer intent. Es va buscar una segona enxaneta i, finalment, es va fer un tercer intent perquè la primera ho tornés a provar. Finalment, se’n va sortir i va continuar la festa direcció a la Plaça dels Països Catalans, amb alguns amics dels Matossers que s’anaven afegint al recorregut d’aniversari.

Allí se’n va muntar un altre pilar mentre els petits de la colla jugaven al parc. A mida que avançava el cercavila s’hi unien més curiosos. Finalment, el darrer pilar de quatre es va construir al “futur” de la colla, davant la Federació Obrera, on els Matossers tindran el seu proper local d’assaig un cop s’inauguri l’anhelat equipament.

L'últim pilar es va aixecar a les portes de la Federació Obrera, futur espai d'assaig dels Matossers // Estel Tort

Per tal d’acabar el matí, els Matossers es van fer una foto de grup amb la Federació Obrera de fons i van organitzar un refrigeri a la plaça dels Països Catalans.

Després d'aixecar diversos pilars, foto de familia i refrigeri a les portes de la Federació Obrera // Estel Tort

Recomanacions personalitzades