Els últims serveis sanitaris que quedaven a l’antic CAP es traslladen a La Granja

El Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de les Dones i el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil es traslladen a les dependències del Centre d’Atenció Primària La Granja, deixant buit l’antic ambulatori, on s’ubicarà en el futur el Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç.

Les instal·lacions del CAP La Granja tindràn dos nous serveis que fins ara es trobaven a l'antic ambulatori // David Guerrero

Des d’avui, el Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de les Dones (ASSIR) i el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) disposen de noves instal·lacions al CAP La Granja. El trasllat es produeix, segons el departament de Salut, “per tal d’oferir una atenció integral de la salut” i es fa efectiu més d’un any després de la inauguració del nou ambulatori. Alguns dels amplis espais fins ara buits del CAP seran el nou entorn per atendre a la població que requereix aquests serveis sanitaris.

El trasllat d’aquestes dues àrees suposa també que els professionals d’aquests serveis poden oferir la seva atenció d’una manera més confortable i els usuaris disposen d’un centre de referència on es concentren la majoria de serveis sanitaris disponibles a Molins de Rei. A més, permetrà la possibilitat de poder desenvolupar el nou model de salut mental en atenció primària. Des de l’Ajuntament destaquen que amb aquesta ordenació “és garanteix una atenció integral i de qualitat als usuaris, es millora la continuïtat amb l’atenció especialitzada i es mantenen equips de professionals amb una sòlida experiència”.

A l’espera dels nous serveis a l’ambulatori vell

Aquests canvis d’espais formen part de l’ordenació de diversos serveis assistencials a Molins de Rei. L’antic ambulatori del carrer Esperanto acollirà en el futur el Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç (CDIAP), que actualment es troba a Sant Feliu de Llobregat. L‘Ajuntament va rebutjar la possibilitat d’instal·lar-lo també al CAP La Granja al deixar sense efecte el passat mes de novembre un conveni que planificava la seva instal·lació al nou ambulatori.

L’arribada del CDIAP a les instal·lacions de l’antic CAP de Molins de Rei ha estat motiu d’alegria perquè s’evitarà que les famílies usuàries hagin de desplaçar-se fins a Sant Feliu de Llobregat o Sant Vicenç dels Horts, com fins ara, però els partits de l’oposició han criticat que s’hagi deixat sense efecte un conveni que ja estava signat amb el Servei Català de Salut i s’hagi renunciat a centralitzar tots els serveis al CAP La Granja.

L’Ajuntament i el departament de Salut també estan treballant per decidir quin servei donaran a la resta d’espais que queden disponibles a l’antic ambulatori.

Recomanacions personalitzades