El 2011 deixa un 9,2% més d’atur que fa un any

1.751 persones es troben a l’atur a Molins de Rei, un 9,2% més que fa un any. Tot i estar per sota de la mitjana de Catalunya i Espanya, el 2011 deixa la taxa d’atur situada en el 13,5%. L’increment al mes de desembre és d’un 0,3% tot i registrar un descens de l’atur juvenil.

L’atur puja i baixa lleugerament en els últims mesos, mantenint-se al voltant del 13,5%, però si es compara amb fa un any, l’increment de persones sense feina és considerable: un 9,2% més que al desembre del 2010. 1.751 persones són les que es troben sense feina a data de desembre del 2011.

Durant el mes de desembre l’atur ha baixat lleugerament a Catalunya però a Molins de Rei ha registrat un comportament invers. Sis persones més que al novembre es troben inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya, segons les dades aportades per l’Observatori del Baix Llobregat. La taxa d’atur a Molins de Rei (13,5%) continua per sota de la mitjana catalana (15,5%) i espanyola (18,7%).

Les dones continuen sent les pitjor parades de la situació actual. En comparació amb fa un any, el número de molinenques a l’atur ha incrementat un 16,7%, mentre que entre els homes ho fa un 2,1%. El nombre d’aturats per sexe a Molins de Rei és de 834 homes (11,9%) i 917 dones (15,3%). Tot i això, en el mes de desembre, 5 de les 6 persones noves que s’han inscrit a l’atur són homes.

L’atur juvenil baixa al desembre però es manté molt alt

El grup dels majors de 44 anys continua sent el més perjudicat per la situació actual i la seva taxa d’atur es situa en el 17,3%, afectant a 727 molinencs. El principal canvi d’aquest mes s’ha produït en la taxa d’atur dels menors de 25 anys, que ha baixat un 8,5%. El descens és significatiu però si es compara amb la situació de desembre de 2010 hi ha un 18,7% més de menors de 25 anys a l’atur. El 10,5% d’aquest segment d’edat no té feina. Tot i això, la situació és menys greu que a la resta d’Espanya, on la mitjana és del 21,5%.

En quant a sectors d’activitat, a nivell comarcal, s’observa un increment de l’atur en els sectors de l’administració pública, educació, construcció, serveis a la producció, transports i comunicacions i indústria. La major disminució mensual de l’atur ha vingut donada pel col·lectiu sense ocupació anterior.

Recomanacions personalitzades