El Casal de la Dona és homenatjat pel seu 25è aniversari

El Casal de la Dona de Molins de Rei va celebrar durant el 2011 els seus 25 anys d’existència. Juntament amb deu entitats més del teixit associatiu femení català, ha rebut un homenatge al Palau de la Generalitat pel seu 25è aniversari.

Més de 300 persones van assistir a l'acte d'homenatge // Generalitat de Catalunya

Onze entitats de dones han celebrat 25 anys d’existència durant el 2011. Per aquest motiu, el Govern de la Generalitat ha volgut fer un reconeixement a la seva feina amb  un acte d’homenatge al Palau de la Generalitat. Així s’ha reconegut el paper d’aquesta entitat molinenca que promou espais de relació entre dones i ofereix assessorament jurídic, cultural i professional, entre altres serveis, a més d’ajudar a menors en situació de risc social.

A més del Casal de la Dona de Molins de Rei, han rebut el reconeixement l’Associació de Dones Amunt (Cambrils), Associació Femenina del Medi Rural (Barcelona), Associació Heura (Barcelona), Associació Salut i Família (Barcelona), Centre Cultural La Nostra Illa (Barcelona), Col·lectiu de Dones en l’Església (Barcelona), Grup de Dones Onze de Novembre (Santa Coloma de Gramenet), Grup de Dones de Santa Eulàlia (Hospitalet del Llobregat), Associació de Mestresses de Casa Santa Àgata (Torres de Segre) i Col·lectiu de Dones de la Urbanització La Granja (Tarragona).

L’acte d’homenatge al teixit associatiu femení ha estat presenciat per unes 300 persones i ha començat amb un minut de silenci contra la violència de gènere. El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha estat l’encarregat de presidir l’acte, que ha comptat també amb la presència de la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell. Cleries ha encoratjat a les associacions de dones a a continuar amb la seva feina, ja que pel conseller “en un context de crisi com l’actual necessitem més que mai entitats com aquestes”. Cleries ha volgut destacar que “Catalunya té un moviment associatiu de dones fort, plural i divers, que ha proporcionat a les dones espais de participació on expressar les seves inquietuds i on trobar mecanismes per canalitzar les seves necessitats”. El Casal de la Dona de Molins de Rei és una de les més de mil associacions de dones existents actualment a Catalunya, de les quals 633 es situen a la província de Barcelona.

Recomanacions personalitzades