Foj és a 29 quilòmetres de la glòria

El molinenc supera les últimes dunes i una topada amb un camió i segueix com a líder del Dakar 2012. Foj encapçala la classificació de la categoria de cotxes de sèrie amb 1 hora de marge sobre el segon a falta de la última etapa.

Xavi Foj és a 29 quilòmetres de guanyar la T2 del Dakar 2012 // Equip Toyota Prisma MPA

Potser Xavi Foj i el seu equip, el Toyota Prisma MPA, han celebrat la virtual victòria en la categoria de cotxes de sèrie amb pisco, un tipus d’aiguardent típic del Perú que també és el nom de la ciutat peruana on ha acabat la penúltima etapa del Dakar 2012. Foj ha resistit en una jornada clau i extremadament dura i, a manca de només 29 kilòmetres d’especial de l’última, és campió.

Tot i això, i per moltes copes de pisco que apareguin, coneixent la personalitat del molinenc el més probable és que les celebracions esperin a després de creuar l’últim metre de l’etapa final del Dakar, un passeig entre Pisco i Lima. A més a més, la fatiga acumulada després d’una etapa tant exigent com la tretzena no convida a gaires festes.

Ni les dunes ni els camions poden amb Xavi Foj // Equip Toyota Prisma MPA

És cert que la parella Foj-Cervantes ha gaudit de més d’una hora d’avantatge sobre el segon classificat, el japonès Mitsuhashi, però 275 kilòmetres d’especial amb un recorregut ple de dunes poden espantar a qualsevol, sobretot quan les mecàniques dels cotxes de sèrie ja van força tocades. A més a més, durant els primers kilòmetres ha aparegut un problema inesperat: un camió s’ha emportat per davant el Toyota Land Cruiser del molinenc.

“En una pujada força perillosa i sense visibilitat hem parat ja que no podiem passar pel tràfic. Mentre estàvem aturats, un camió ens ha donat un cop per la part posterior del cotxe, que ha quedat molt tocat” ha dit Foj al finalitzar l’etapa.

Llavors, amb el cotxe fet malbé i els nervis a flor de pell, Foj ha fet gala de la seva experiència donant mitja volta i cercant un camí més adient pel seu Toyota malmès. “La sorra estava impracticable, realment complicada, era molt perillós” ha reconegut el molinenc qui, per si no tenia suficient amb el cop rebut pel camió, no podia obrir la porta on es guarden els recanvis per culpa dels danys que ha patit el cotxe. Qualsevol errada seria penalitzada a preu d’or. Al final, Foj i Cervantes han arribat al final i el català s’ha mostrat “content ja que el cotxe, encara que amb un aspecte força lleig, és a l’arribada”.

Tot i els problemes de Xavi Foj, Mitsuhashi només ha estat capaç de recuperar 10 minuts i el molinenc sortirà a l’última etapa del Dakar 2012 amb 1 hora i 4 segons d’avantatge respecte l’actual campió de la categoria de cotxes de sèrie. Jornada perfecte, victòria aconseguida. Si el fill del sheriff dona permís, que Molins de Rei brindi amb pisco pel seu convilatà.

Recomanacions personalitzades