Xavi Foj aconsegueix el liderat del Dakar quan falten dues etapes

Foj aconsegueix el liderat de la categoria de cotxes de sèrie del Dakar 2012. El molinenc té 1 hora i 10 minuts d’avantatge respecte el segon classificat. El pilot de Toyota ha aconseguit la sisena victòria d’etapa. 

Recorregut de l'etapa 12 del Dakar // Dakar.com

Diuen que les famoses marques de Nazca amaguen un misteri // turismonazca.com

Nazca és un indret màgic on tot és possible. La ciutat on ha acabat l’etapa 12 del Dakar 2012 era la capital d’una de les cultures antigues de l’Amèrica Llatina, la cultura Nazca. El seu poble era capaç de traçar grans signes sobre les pampes de la zona que han perdurat en el temps durant més de 2000 anys. Ara, molts dels actuals habitants de la ciutat peruana es guanyen la vida a partir del turisme que vol veure aquestes traces al terra que són considerades patrimoni de la humanitat. Màgic.

Agricultors de professió, la civilització Nazca realitzava rituals a diferents divinitats: mar, cel, terra, foc, aigua i vent eren cridats per tal de que les collites fossin pròsperes. Doncs segles i segles més tard, tots aquests déus s’han posat d’acord per donar-li a Xavi Foj el liderat de la categoria de cotxes de sèrie del Dakar 2012 quan semblava impossible salvar una diferència de gairebé una hora amb el japonès Mitsuhashi: Màgic.

Foj ha rebut el premi a la seva constància // Equip Toyota Prisma MPA

L’etapa entre Arequipa i Nasca de 657 kilòmetres 245 dels quals contra el crono anava amb certa normalitat amb el ja tradicional frec a frec entre Foj i Mitsuhashi per la victòria d’etapa. Els dos Toyota de sèrie volen a través de les dunes i superen amb facilitat les zones de trencades de pedra i fesh-fesh. Tot normal fins el tram final de l’etapa ple de dunes. “Les dunes han estat complicades com mai, la sorra estava molt tova i molts cotxes i camions estaven enganxats” ha explicat Foj al finalitzar l’etapa. Un dels pilots amb problemes ha estat el gran rival del molinenc, Mitsuhashi, el qual ha desaparegut del mapa quan faltava poc per arribar a Nazca. El japonès ha arribat al final 2 hores i 8 minuts després de Xavi Foj. Un home que gairebé no havia mostrat cap signe de feblesa en tot el Dakar 2012 ha fallat a dues etapes del final. Màgic.

D’aquesta manera, Xavi Foj ha aconseguit la seva sisena victòria d’etapa en la categoria de cotxes de sèrie i el que és més important, un liderat amb distància més que suficient per aconseguir la victòria final en l’anomenada T2 ja que el pilot de l’equip Toyota Prisma MPA té 1 hora i 10 minuts de marge respecte Mitsuhashi. L’espanyol amb més experiència en la prova més dura del món, el català més ràpid en cotxes de sèrie en l’edició 2011, el molinenc que ha vist morir a un motorista a les seves mans és a punt de fer el seu somni realitat i pujar-se al primer esglaó del podi final del Dakar 2012. Màgia.

Recomanacions personalitzades