La primera sortida del NitBus des de Barcelona s’avança a les 0:35 hores

La sacsejada al mapa del NitBus arran de les retallades al servei comporten la creació de la línia N41, que té la primera sortida de Barcelona a les 0:35. A partir d’ara totes les línies del NitBus cap a Molins de Rei sortiran de la Ronda Universitat de Barcelona.

Aquesta setmana han entrat en vigor els nous horaris de bus nocturn, fruit de la retallada en autobusos nocturns que ha fet el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. S’han suprimit algunes línies i s’han reduït horaris d’altres, però en el cas de Molins de Rei aquesta reestructuració en general ha acabat millorant les connexions amb Barcelona i altres pobles del voltant.

Abans la N40 connectava Vilafranca i St. Sadurní directament amb Barcelona // Plànol de 2008 del NitBus - Cliqueu per veure'l sencer

Abans la N40 connectava Vilafranca i St. Sadurní directament amb Barcelona // Plànol de 2008 del NitBus - Cliqueu per veure'l sencer (PDF)

Tot ve arran de la creació de la línia N41 Barcelona-Sant Sadurní d’Anoia, que substitueix parcialment la línia N40 que connectava Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní directament amb Barcelona sense cap parada intermèdia. La nova línia N41 surt de Sant Sadurní, i sí que para a les poblacions intermèdies, entre les quals hi ha Molins de Rei. Malgrat només hi ha dues expedicions des de Barcelona, la primera és a les 0:35, la qual cosa fa que a partir d’ara el primer NitBus de Barcelona a Molins de Rei sigui a aquesta hora.

Mentre que abans la primera sortida des de la capital la feia l’N51 a les 0:55, arribant a Molins de Rei a la 1:27, amb la nova N41 la primera sortida és a les 0:35 i arriba a la vila a la 1:07. D’aquesta manera s’escurça l’espera que fins ara hi havia des de l’últim tren -que surt a les 23:57 de Plaça Catalunya i arriba a Molins de Rei a les 0:20- fins al primer bus nocturn.

Parada comuna a Barcelona per a totes les línies

Ara totes les línies que porten a Molins de Rei surten de la Rda. Universitat 25 de Barcelona // Google StreetView

Ara totes les línies que porten a Molins de Rei surten de la Rda. Universitat 25 de Barcelona // Google StreetView

La reestructuració de les línies d’autobús nocturn ha comportat la unificació a  la plaça Catalunya de Barcelona de les parades  de totes les línies que porten a Molins de Rei. Abans la parada de les dues línies que feien el trajecte Barcelona-Molins de Rei eren a dos llocs diferents: la de l’N50, directa a Molins de Rei per l’autopista, era al principi del Passeig de Gràcia; i la de l’N51, que fa el trajecte per Sant Boi, era a la Ronda Universitat. Des d’aquesta setmana tant l’N50 i l’N51 com la nova línia N41 surten de la mateixa parada, ubicada a la Ronda Universitat 25 de Barcelona.

Les retallades en els horaris d’autobusos nocturns han provocat algunes novetats en els autobusos que passen per Molins de Rei. La N50 (Barcelona-Molins de Rei-Martorell) ha vist com se suprimia la primera expedició de la N50, que abans sortia a les 23:40 de Molins de Rei cap a Martorell. Aquesta connexió es pot fer igualment en tren, però no entre els pobles intermedis: Pallejà i Sant Andreu de la Barca, que perden aquesta primera connexió.

La línia N50 també ha passat a tenir un horari per les nits d’oci nocturn (divendres i dissabtes, i Cap d’Any, Sant Joan i vigília de la Mercè) i un altre per a les nits de feiners (de diumenge a dijous). En general el número de circulacions és el mateix tots els dies, exceptuant la primera circulació, que les nits de feiners no fa el trajecte de Martorell a Molins de Rei.

D’altra banda la N51 (Barcelona-Sant Boi-Molins de Rei-Esparreguera) ha reduït a la meitat el nombre d’expedicions. La línia passa de quatre a dues sortides de Barcelona, però aquesta retallada es veu compensada per la nova línia N41, amb 2 sortides de Barcelona per nit. A més a més, la línia N51, que fins ara no passava per Molins de Rei en sentit Barcelona, modifica el recorregut i passarà també per Molins de Rei. Amb la única circulació que tindrà la N41 en sentit Barcelona, se sumen un total de tres circulacions més cap a la capital.

L’única línia que no suprimeix cap circulació és la N52, que uneix Molins de Rei, Cervelló i Vallirana i que de 2:30 a 3:30 fa servei de bus urbà nocturn a Molins de Rei comunicant dues discoteques de la vila. L’empresa que gestiona la línia, Soler i Sauret, explica que “els canvis d’horari de la N50 han requerit lleugers canvis dels horaris de la N52 per continuar assegurant el transbord a Molins de Rei cap a o des de Barcelona”. El número de circulacions segueix sent el mateix, però la modificació dels horaris de la línia ha fet que els horaris deixin de ser cadenciats, és a dir, amb una freqüència regular fàcil de recordar per l’usuari, que sap que els autobusos surten sempre a l’hora i 10 minuts, per exemple, com passava amb els horaris anteriors.

Recomanacions personalitzades