Mor l’home que va ser donat per mort quan encara estava viu

El pacient que va ser donat per mort erròniament a l’hospital Moisès Broggi el passat dia de Nadal finalment va morir el 2 de gener. El molinenc va ser enterrat el dia 5, després de ser sotmès a una autòpsia exhaustiva per tractar d’aclarir les causes de l’error anterior.

Va ser donat per mort quan encara no ho estava. La història d’aquest molinenc de 89 anys, que es va conèixer fa dues setmanes, és una de les més sorprenents dels últims temps: va ser certificada la seva defunció a l’hospital Moisès Broggi, posteriorment va ser traslladat al tanatori de Molins de Rei però allà el personal va veure que l’home encara tenia signes de vida després de passar unes quantes hores a la cambra frigorífica. L’havien donat per mort abans de temps i el pacient va ser retornat al Moisès Broggi, on finalment ha mort.

Després d’uns dies a l’hospital en la mateixa situació terminal que abans de ser donat per mort erròniament, el dilluns 2 de gener es va certificar la seva defunció definitiva i real al mateix centre hospitalari. La cerimònia religiosa d’enterrament es va fer al tanatori de Molins de Rei tres dies després de la mort, el dijous 5 de gener, segons ha informat El Llaç.

Aquest cop, els metges van voler fer una autòpsia exhaustiva per assegurar-se de la mort i tractar d’aclarir les causes de l’error produït una setmana abans al mateix centre hospitalari. Els resultats de l’autòpsia s’incorporaran a l’expedient informatiu obert pel departament de Salut de la Generalitat i l’hospital Moisès Broggi amb l’objectiu de depurar responsabilitats.

Recomanacions personalitzades