Ippon de Mitsuhashi a Xavi Foj

Xavi Foj salva una situació límit i segueix viu en el Dakar. El molinenc perd més d’una hora amb Mitsuhashi, que té peu i mig en el primer esglaó del podi de la categoria de cotxes de sèrie. Tot i l’avaria mecànica, Foj segueix segon. 

Recorregut novena etapa Dakar 2012 // Dakar.com

L’ippon és la qualificació màxima en un combat de judo. Quan un judoka li fa un ippon a un rival significa que el combat s’ha donat per acabat amb la victòria d’un dels dos. Durant la novena etapa del Dakar 2012, Mitsuhashi li ha fet un ippon a Xavi Foj en la lluita per la victòria de la categoria de cotxes de sèrie.

El molinenc ha perdut més d’una hora per culpa de problemes mecànics i deixa la victòria molt de cara pel pilot asiàtic. La diferència que separa als dos Toyota és 1 hora i 43 minuts. Només un problema o una errada del japonès, circumstància que encara no s’ha produït en el que portem de cursa, pot donar-li la victòria a Xavi Foj

Foj ha superat un moment crític en el Dakar 2012 // Equip Toyota Prisma MPA

“Això és el Dakar” així qualificava Foj la jornada entre Antofagasta i Iquique. Sobre el kilòmetre 300 ha arribat el moment més dur del que portem de rally pel pilot molinenc: “La primera part de la pista estava molt trencada i el cotxe ha patit molt en aquest terreny. S’ha doblegat una manegueta i l’hem reparat a la pista”, ha explicat Foj, qui també reconeixia que la seva sort era “l’estratègia de carregar amb contingut extra de recanvi per ser autosuficients”. El resultat ha estat més d’una hora perduda i la victòria en l’anomenada T2 gairebé impossible.

Tot i això, el podi final del pilot de l’equip Toyota Prisma MPA no pateix perill. Foj segueix segon i té gairebé dues hores d’avantatge respecte el tercer classificat. Ara queda conservar aquesta posició i intentar escalar fins les 20 primeres places de la general, l’altre objectiu de Foj en aquesta Dakar. Dos premis més que meritoris.

Recomanacions personalitzades