Molins de Rei es declara lliure de circs amb animals

Molins de Rei ja forma part del grup de municipis que no accepten l’ús dels animals en els circs a petició de l’associació animalista Libera!. La CUP va presentar una moció en el darrer ple municipal que  va ser aprovada amb el suport de tots els partits polítics excepte el PP, que es va abstenir.

Els quatre regidors de la CUP en el ple municipal

La regidora Laura Peradalta va llegir el text de la moció al ple municipal // CUP Molins de Rei

Molins de Rei  es converteix en el 44è municipi català que aprova aquesta moció que declara la vila lliure de circs amb animals. La moció va ser presentada per la CUP en el ple municipal de desembre i tots els grups polítics municipals van estar d’acord excepte el Partit Popular que va abstenir-se.

Davant de l’aprovació de la moció, el govern municipal s’ha compromès a modificar l’Ordenança de Convivència Vilatana per incloure la prohibició dels circs amb animals.  Tot i això, abans d’aquesta petició, Molins de Rei no acceptava ja la instal·lació d’aquest tipus de circs, aspecte que tant CiU com Iniciativa per Molins de Rei van puntualitzar a la CUP. Amb aquesta moció s’assegura la impossibilitat d’utilitzar els animals en cap tipus d’espectacle.

Durant el ple municipal, els regidors van exposar diverses opinions. La regidora de CiU, Mònica Santamans va al·legar el seu vot a favor afirmant que “els animals no són pallassos i no poden ser objecte de qualsevol xabacanada. El socialista Miguel Zaragoza per la seva part, va proposar que aquesta iniciativa es promogués per part de la Generalitat de Catalunya més enllà de l’àmbit local. El regidor del PP, Emilio Ramos va ser l’únic que va mostrar dubtes davant la moció i va justificar la seva abstenció declarant que “no vol defraudar als nens que vagin al circ i vulguin veure animals” .

El ple municipal també va estar presenciat per una de les activistes de l’associació animalista Libera!, Helena Escoda, que va aprofitar el seu torn de paraula per contestar la opinió de Ramos, insistint en que als nens se’ls ha de fer entendre que “els animals no poden ser objecte d’espectacle i han de viure en el seu propi hàbitat”. A la vegada, també va adreçar unes paraules d’agraïment al consistori molinenc per donar suport al projecte.

La iniciativa de la moció neix doncs d’aquesta associació proanimalista nascuda a Barcelona l’any 2004, amb l’objectiu de defensar els drets dels animals, i conscienciar i sensibilitzar a la població amb campanyes com aquesta: no permetre l’exhibició d’animals en circs i altres espectacles d’entreteniment.

 • Mònica

  Aquestes petites-grans coses són les que fan important la decisió dels polítics en determinats moments.
  El Senyor Ramos, que tingui en compte el concepte de "voluntarietat d'acció" i si vol, que es fiqui ell en un circ a fer "animalades", que de fet no deixa de ser una animal, racional, però al cap i a la fi animal. Els nens ben orientats, segur que tampoc els agradarà veure els animals al circ. És ja molt i massa caduc pensar CIRC = ELEFANT AMB FALDILLES = TIGRE AMB DOMADOR AMB MALLES PLATEJADES….
  avancem entre tots que aixi farem camí…

 • Teresa

  Otro brindis al sol de los de la CUP , como si no tuviésemos suficientes problemas en el municipio más importantes que resolver, y nos salen con eso de circo, con lo del ejercito , con lo del sexo de los ángeles y lo de las mariposas voladoras,…

  • mònica

   quina poca consistència en les paraules!! a veure si ampliem mire home… que "con eso del circo" s'ha de veure tot el que implica: educació dels petits, respecte pels animals i el medi, petits actes que conformen una manera d'entendre la vida i la societat , etc etc etc,… massa cap quadrat "sueltu".

 • Pingback: Mercadona ampliarà el seu espai comercial sota les plaques fotovoltaiques | Viu Molins de Rei()