La cavalcada dels Reis Mags porta la il·lusió als carrers de Molins de Rei

Un any més els carrers de Molins de Rei s’han tornat a omplir de màgia i il·lusió, durant la vigília del dia de Reis. Les carrosses han combinat les decoracions més tradicionals amb d’altres de més diferents, sobretot personatges de dibuixos.

L'abella Maia va acompanyar als Reis Mags a la cavalcada // Jordi Julià

El patge Amelí i els tres Reis d’Orient -en Melcior, en Gaspar i en Baltasar- van recórrer un any més els carrers de Molins de Rei muntats en les seves carrosses durant la tarda del 5 de desembre. Els nens i nenes de la vila van envoltar en tot moment a Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, des de l’inici a l’avinguda Collserola fins arribar a la plaça de l’Església. Patges muntats a cavall, grups de majorettes, grups de percussió, torxistes i patges de tot tipus van acompanyar el seguici reial al llarg de tota la cercavila.

L’anècdota de la jornada la va posar un cotxe mal aparcat que va haver de ser retirat per poder reprendre el camí de la cavalcada, i que va fer que la parada per proveir-se de combustible que sempre es fa al Parc del Pont de la Cadena s’allargués una mica més del que és habitual. Com sempre, en arribar a la plaça de l’Església les autoritats reials van ser rebudes per les autoritats municipals, i els tres reis mags van fer els seus respectius discursos adreçats a la població.

Carrosses tradicionals i contemporànies

Les carrosses d’aquest any han tingut temes ben diversos, totes elles combinant elements més tradicionals amb d’altres de més contemporanis. Mentre que les carrosses reials eren més grans, formades per dos cossos diferents, la primera -la del patge Amelí- estava formada per un sol cos. Totes les carrosses anaven tirades de tractors gràcies al conveni establert entre els diversos pagesos que cultiven les seves terres a Molins de Rei i Ses Majestats els Reis Mags d’Orient per fer facilitar-los la feina i que els regals arribin a les cases de Molins de Rei.

De la carrossa del patge Amelí destacaven algunes imatges dels personatges de dibuixos Els Barrufets, a més d’una estrella de Nadal. La carrossa del rei blanc -en Melcior- tenia decoracions diverses i indefinides, amb predomini del color blau i el daurat, i la segona carrossa era tot un enorme castell de joguina, que dins seu albergava tots els regals que havia de repartir durant la nit. Molt semblant a la carrossa on anava en Melcior era la carrossa on anava el rei ros -en Gaspar-, amb decoracions també indefinides, i en el seu cas predomini del color daurat.

El carro de regals que l’acompanyava anava custodiat per dues enormes Abelles Maies, el personatge protagonista de la popular sèrie Les aventures de l’abella Maia. Tancava la cavalcada el rei favorit de molts nens: el rei negre -en Baltasar-, que era el que tenia la carrossa més elaborada: la primera, on ell estava assegut, tenia una esfinx al capdavant, una piràmide al seu darrere i dues serps egípcies que s’hi enfilaven al voltant. A més, el seu carro de regals tenia decoracions de tot tipus de peixos de colors, dofins, cavallets i estrelles de mar.

A continuació podeu veure imatges de totes les carrosses que componien la cavalcada:

Recomanacions personalitzades