Foj comença la remuntada a la casa del vent

Xavi Foj aconsegueix la seva tercera victòria de la seva categoria en el Dakar 2012 i retalla 2 minuts a Mitsuhashi. El molinenc encara té molt lluny la primera posició però ha donat el primer pas d’una possible remuntada. 

Recorregut de la cinquena etapa del Dakar 2012 // Dakar.com

Fiambalà, el nom de la ciutat on ha acabat la cinquena etapa del Dakar, significa casa del vent en llengua cacá, idioma que parlaven els habitants del nord-est argentí fins el S.XIII. El vent, a vegades a favor i a vegades en contra, pot marcar la diferència entre aconseguir o no aquelles il·lusions a les quals hi dediquem molt esforç. Ahir, Xavi Foj va fer-li front a tot un huracà de problemes mecànics per superar la quarta etapa del Dakar però avui, i per tercera vegada en l’edició 2012 de la prova més dura del món, ha gaudit d’una lleugera brisa a favor.

Xavi Foj ha aconseguit tres victòries en el Dakar 2012 fins el moment // Equip Toyota Prisma NPA

Tercera victòria d’etapa en la categoria de cotxes de sèrie per la parella Foj-Cervantes. Jornada plàcida per la parella catalana. “La sorra s’ha passat molt fàcil, les dunes eres molt accessibles”, ha declarat Foj al acabar l’etapa. Només ha mancat una errada del gran rival del molinenc i favorit pel títol en la categoria de cotxes de sèrie, el japonès Mitsuhashi, per acabar-ho d’arrodonir.

Foj i el seu Toyota Land Cruiser 150 han dominat l’etapa en tot moment. Fins i tot, els 177 kilòmetres d’especial amb dunes de sorra de diferents tipus s’han fet menys complicats del que podia semblar: “Esperàvem una temperatura de 50 graus a l’exterior però la pluja ha fet que només tinguem 30 graus”, cosa que segons el pilot molinenc “ha tret dificultat a l’etapa”.

Tot i que Xavi Foj ha aconseguit la victòria en tres etapes i Mitsuhashi només en dues, la general de la T2 marca 19:45 minuts a favor del japonès. Avui el molinenc ha iniciat una remuntada on està obligat a esgarrapar minuts dia a dia fent gala de la seva regularitat. Moltes suaus brises a favor poden acabar igualant a un huracà.

Recomanacions personalitzades