El Dakar se li complica a Xavi Foj

El pilot molinenc segueix segon de la categoria de cotxes de sèrie però ara es troba a més de 20 minuts del primer. La quarta etapa ha estat la pitjor fins el moment pel tàndem Foj-Cervantes.

Recorregut quarta etapa del Dakar // Dakar.com

Ser miner és una de les feines més dures i més perilloses que existeixen. Aneu a saber quanta gent ha mort a les mines de Chilecito, ciutat on acabava la quarta etapa del Dakar, aixafada per les roques o de silicosis. La pròpia ciutat argentina s’anomena així, Chilecito, en honor als miners de Chile que venien a guanyar-se la vida. Dels 139 cotxes que han sortit avui des del bressol de l’hoquei patins llatinoamericà, San Juan, només 88 han arribat de moment a la segona ciutat més important de la província de La Rioja. Un sedàs digne de la mineria.

Xavi Foj ha solucionat diferents problemes mecànics durant la quarta etapa del Dakar // Equip Toyota Prisma MPA

Xavi Foj haurà de treballar com un miner de Chilecito si vol aconseguir la victòria en la categoria de cotxes de sèrie. El molinenc ha fet un pas enrere i ara és a 21 minuts i 44 segons del seu gran rival, el japonès Mitsuhashi. Foj i Cervantes han perdut avui més de 13 minuts en el duel contra l’altre Toyota. Podia haver estat pitjor ja que, en moments de l’etapa, la parella catalana de l’equip Toyota Prisma MPA deixaven escapar més de 20 minuts. En el kilòmetre 7 han punxat una roda i han patit problemes amb el diferencial del Toyota Land Cruiser 150. “Pensava que no arribaríem al final, hem taponat amb pasta el forat al diferencial però el terreny tenia molta pedra” ha indicat Foj després d’una etapa en la que s’ha vist obligat a conduir amb una precaució màxima tot i perdre temps amb el seu rival.

La d’avui es podia considerar una etapa enganyosa ja que sota els canyons de La Rioja s’amagaven petites trampes que podien causar errors de navegació i, a més a més, les pistes estaven deteriorades per les fortes pluges que han caigut a la zona. “L’etapa tenia molts paranys, típica del Dakar. Hem vist tres cotxes bolcats i un altre incendiat, però hem complert el nostre objectiu”, ha explicat el molinenc a l’arribar a meta.

Si bé la diferència amb Mitsuhashi es important, de cap manera és definitiva. Qualsevol errada de navegació, qualsevol problema tècnic o simplement un mal dia et poden fer perdre més de 20 minuts en un Dakar. La veu de l’experiència ho sap i per això no ha llençat la tovallola lluitant contra corrent fins l’últim tram per perdre el mínim temps possible. Ara bé, si Mitsuhashi fa la cursa perfecta, avui s’ha mostrat intractable, Foj ha de retallar minuts dia a dia de manera constant. Picar pedra poc a poc al més pur estil miner.

Recomanacions personalitzades