Foj s’ofega i perd el liderat del Dakar

Xavi Foj pateix problemes mecànics i ara és segon de la categoria de cotxes de sèrie. El molinenc és a 8:10 de Mitsuhashi.

Recorregut tercera etapa // Dakar.com

Recorregut tercera etapa // Dakar.com

La tercera etapa del Dakar ha acabat en una ciutat que li ha donat molt a l’esport de casa. La selecció espanyola d’hoquei patins, un dels esports més catalans que es coneixen, ha guanyat tres campionats del món a San Juan, l’últim fa uns mesos.  De fet, si Catalunya és el bressol de l’hoquei patins europeu, la regió argentina de San Juan significa el mateix a nivell llatinoamericà per l’esport dels estics i les genolleres.

La tercera etapa ha estat força dura per les mecàniques // Equip Toyota Prisma MPA

Precisament allà, el molinenc Xavi Foj ha perdut el liderat de la categoria de cotxes de sèrie durant la tercera etapa del Dakar 2012. El pilot de l’equip Toyota Prisma MPA ja ho deia abans de sortir des de San Rafael: “és una etapa molt perillosa per les mecàniques”. Cada jornada a la prova més dura del món amaga una trampa.La d’avui era un terreny molt trencat, amb zones de 2.000 i 3.000 metres d’alçada, ple de pedres de diferents mides combinades amb rius ben a prop de la serralada dels Andes durant el transcurs 291 kilòmetres amb 208 d’especial contra el crono.

Foj ha de remuntar una diferència de 8:10 per guanyar // Equip Toyota Prisma MPA

Entre riu i riu Foj s’ha ofegat en el miratge d’un possible problema mecànic. Ell i el seu copilot, Jordi Cervantes, s’han adonat d’un gran soroll provinent de la suspensió del darrera. “Ens hem aturat dues vegades però no hem esbrinat que era aquest soroll”, ha dit el molinenc al finalitzar l’etapa. Foj, que mai s’oblida que el Dakar és una cursa de resistència, ha apostat per fer una conducció conservadora intentant mimar al màxim totes les parts del seu Toyota Land Cruiser 150.

La millor notícia pel molinenc ha arribat al final de la jornada quan el seu equip ha confirmat que el soroll que escoltaven era una falsa alarma i que el seu vehicle no pateix problemes greus. Concretament el fort soroll el produïa “un suport d’una de les peces de recanvi” segons ha indicat el seu equip de mecànics. Sempre és millor prevenir que curar o, com a mínim, això ha pensat el pilot espanyol amb més experiència en el Dakar.

Després d’una tercera jornada que podia haver acabat pitjor si els problemes mecànics haguessin estat més seriosos, la situació actual és inversament proporcional a la que havia després de l’etapa anterior en el duel entre Foj i Mitsuhashi per la victòria a l’anomenada T2. Si després de la segona etapa el molinenc tenia més de 8 minuts de marge sobre el japonès, ara és l’actual campió de la categoria de cotxes de sèrie qui té 8:10 de distància.  Un intercanvi de papers que no dona el rol de favorit a cap dels dos.

Recomanacions personalitzades