Foj torna a guanyar sobre les dunes volcàniques del Nihuil

Xavi Foj segueix líder de la categoria de cotxes de sèrie després d’aconseguir la segona victòria en la segona etapa del Dakar 2012. El molinenc té més de 8 minuts d’avantatge sobre el japonès Mitsuhashi. 

Recorregut de la segona etapa del Dakar 2012 // Dakar.com

Alberto Cortez, cantautor argentí natural de la regió de La Pampa, deia allò de “cuando un amigo se va, se detienen los caminos”. S’equivocava, l’edició del Dakar 2012 ha continuat fent camí pels indrets que el van veure néixer amb el record present de les primeres víctimes mortals de la dictadura del desert: el motorista Jorge Martínez Boero i els espectadors Luis i Tomás Soldavino, morts al caure la seva avioneta amb la qual seguien la primera etapa.

Foj ha començat el Dakar de la millor manera possible // Equip Toyota Prisma MPA

A través de la gran esplanada de la Pampa més coneguda com llanura pampeana el ralli més dur del món ha marxat cap a Mendoza, on es troba la ciutat de San Rafael, punt final de la segona etapa.

El molinenc Xavi Foj ha fet una jornada gairebé insuperable amb el seu Toyota Prisma MPA a través d’un terreny ràpid i amb final a la regió del Nihuil on es troba la part més complicada de l’etapa feta d’un seguit de d’unes de sorra de color gris fruït de l’herència volcànica de la zona.

De fet, Foj ha aconseguit la victòria de la categoria de cotxes de sèrie en els tres primers punts de control de l’especial de 290 kilòmetres. Tot i això, abans del quart punt de control les coses s’han complicat i el molinenc ha vist com Mitsuhashi (Toyota) li ha passat per davant.

Però a Foj el que més li agraden són les dunes, ja siguin de sorra normal, tova o volcànica com era el cas d’avui. La part més complicada de la jornada ha servit al molinenc per recuperar la primera posició i fer-se amb la seva segona victòria consecutiva amb més de tres minuts d’avantatge sobre el japonès mantenint d’aquesta manera el liderat de la categoria de cotxes de sèrie amb 8:46 de marge amb Mitsuhashi. Un diferencia petita però esperançadora.

Foj ha canviat de copilot i ara està acompanyat pel català Jordi Cervantes // Equip Toyota Prisma MPA

Després de només dues jornades es comença a veure clar que la categoria de cotxes de sèrie serà un cara a cara entre el tàndem format per Foj i Cervantes i els actuals campions, Mitsuhashi i Guehennec, els quals també participen amb un Toyota. Mentre els catalans aporten l’experiència i la regularitat la parella formada pel japonès i el francès compten amb una conducció agressiva i, possiblement, un equip “lleugerament superior” en paraules del propi Foj. Ara per ara, el seu objectiu és “conservar tots els recursos de cara a la primera gran selecció que es produirà en un parell de dies”. Segons el molinenc aquestes dues etapes són un “escalfament” comparat amb el que queda. Una presa de contacte amb el desert que ja s’ha deixat tres vides.

Recomanacions personalitzades