Xavi Foj aconsegueix el liderat en la primera etapa del Dakar

El molinenc de Toyota ja és líder de la categoria de cotxes de sèrie després de la primera etapa del Dakar 2012.

El millor inici possible: primer de la classificació després de la primera etapa. El molinenc Xavi Foj i el seu copilot, el català Jordi Cervantes, han començat el Dakar 2012 com a líders de la categoria de cotxes de sèrie.

Recorregut de la primera etapa del Dakar // Dakar.com

Els integrants de l’equip Toyota Prisma MTA han acabat la primera etapa entre Mar del Plata i Santa Rosa de la Pampa en un temps de 48 minuts i 33 segons aconseguint una diferència de 4:31 amb els japonesos Terada i Tanaka i 5:11 sobre els campions de l’edició de l’any passat i grans rivals de Foj, Mitsuhashi i Guehennec. Per Xavi Foj “era important fer una bona primera etapa i hem aconseguit aquest objectiu”.

La primera etapa comptava amb 800 kilòmetres en total i 60 d’especial i no ha estat gaire complicada per la majoria de pilots tot i que ja s’ha de lamentar la primera mort de la competició, la de motorista argentí Jorge Martínez Boero. Segons Foj “al principi era molt sinuosa i després han arribat les dunes, era important no rebentar la roda“.

Aquesta primera victòria és tota una declaració d’intencions de Xavi Foj qui ha reconegut recentment en una entrevista a Viu Molins de Rei que el seu objectiu pel Dakar 2012 és la victòria en la seva categoria.

Recomanacions personalitzades