L’Ajuntament de Sant Feliu prioritza la contenció de la despesa per al 2012

L’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat augmenta les partides destinades a serveis socials i educació en un 8,2% i un 5% respectivament. Al mateix temps, prioritza la contenció de la despesa amb els vots a favor de l’equip de govern (ICV i CiU) i del PP, i el vot en contra del PSC.

El pressupost ordinari de Sant Feliu de Llobregat per a l’any vinent, que suma 35,12 milions d’euros, està marcat per l’austeritat i la contenció en la gestió de la despesa i pel manteniment de la prestació de tots els serveis, en un any en què l’Ajuntament rebrà menys ingressos per part de l’Estat i la Generalitat. Per aquest motiu ha estat necessari destinar 0,50 M€ d’inversions de l’Àrea Metropolitana a despesa corrent. D’altra banda, l’Ajuntament assumirà els diners que deixarà d’ingressar de la Generalitat per a les escoles bressol i l’Escola Municipal de Música. Els comptes per al 2012 preveuen també l’aplicació d’un pla de mesures d’estalvi i prioritzen les partides de serveis socials i d’educació, que augmenten un 8,2 % i un 5%, respectivament. Es mantenen també els criteris polítics de manteniment de llocs de treball, congelació salarial, reducció de despeses en càrrecs eventuals i directius, així com la consolidació de la política fiscal moderada.

D’altra banda, a la tardor de 2012 es durà a terme la revisió dels preus públics per tal d’incorporar nous criteris d’igualtat d’oportunitats (tarifació social) en l’accés als equipaments i serveis municipals de cara al 2013. Aquest criteri de tarifació social ja es començarà a aplicar a partir de l’1 de gener amb la universalització de l’accés al servei d’atenció domiciliària i la teleassistència. Aquesta mesura permetrà que tots els ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu que ho necessitin puguin accedir a uns serveis als quals fins ara només tenien accés les persones amb uns ingressos mensuals inferiors als establerts pel Departament de Serveis Socials o bé les persones amb algun grau de dependència.

Al capítol d’inversions per a la ciutat es destinaran 5,50 milions d’euros, amb prioritat per a inversions de proximitat i de millora en la reposició en la via pública, amb l’objectiu d’augmentar l’accessibilitat. Entre les principals actuacions que es duran a terme en el proper exercici destaquen, entre d’altres, la urbanització de la riera de la Salut i del carrer Sagrament, la urbanització de la plaça Dicià (Mas Lluí), les primeres fases de remodelació del Parc Esportiu de Les Grases, la Piscina de l’Escorxador i el Mercat Municipal, l’ampliació de l’escola bressol Tambor, les obres de millora de l’aparcament de Can Maginàs i de la plaça Francesc Macià, així com diverses accions per fomentar l’eficiència i estalvi energètics.

En l’àmbit de la Innovació, Ocupació i Promoció Econòmica, es reforçarà el teixit comercial de proximitat afavorint la seva modernització i s’elaborarà el Pacte per a la Millora de l’Ocupació i la Competitivitat 2012-2015. També es dedicaran esforços a la millora de la qualificació professional i s’afavorirà l’aprenentatge permanent del capital humà de la ciutat. A més, es treballarà estretament amb les empreses i es promouran accions ocupacionals adreçades a reduir la taxa d’atur.

Recomanacions personalitzades