El govern municipal augmenta la inversió en el pressupost de 2012

El govern situa la inversió en 1,34 milions d’euros de cara a 2012 la majoria dels quals s’utilitzaran en la remodelació de la zona esportiva del barri del Canal, aparcament, el carrer Rafael de Casanovas i la urbanització de la Rierada i Vallpineda. El PP votarà a favor a canvi de més seguretat ciutadana i més presència en els actes públics. 

L'alcalde i el primer tinent acompanyat del regidor de finances Fernando Espinosa // Jose Polo

Tot i que el pressupost és un 1,4% inferior al de 2011 i que les administracions supramunicipals (Generalitat i Diputació) aporten 250.000€ menys que en l’exercici anterior, el govern municipal format per PSC i CiU augmenta la inversió a 1,3 milions d’euros segons han informat l’alcalde, Xavi Paz, i el primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, en roda de premsa. El pressupost ascendeix en total fins als 26,3 milions d’euros.

C0m ja va avançar Viu Molins de Rei, la inversió més important del 2012 és la remodelació de la zona esportiva del barri del Canal en la qual s’inverteixen 400.000€. Les altres grans inversions són la urbanització del carrer Rafael de Casanovas amb un model de plataforma única, l’adequació de l’aparcament de Can Ginebreda al carrer Menendez Pelayo i la urbanització de la Rierada i Vallpineda. En aquestes quatre actuacions l’Ajuntament afronta una despesa de 800.000€. Els 500.000 restants es reparteixen en actuacions com el manteniment i millora de carrers, l’enllumenat públic o la posada en marxa de la Federació Obrera.

L’àmbit prioritari és l’àrea d’atenció a les persones amb un 27% del pressupost. El  capítol dedicat a les persones és l’àmbit que té més pes dins del pressupost, un total de 7.116.951 euros per a l’atenció social, gent gran, educació i cultura. Amb aquesta part és vol assumir les retallades de la resta d’administracions, obrir la Federació Obrera, garantir el suport a les entitats o millorar les instal·lacions de la Sala Gòtica.

Espai públic i seguretat signifiquen un 25% del pressupost mentre que serveis generals té un 22% i promoció econòmica un 11%. El pagament del deute públic es reflexa amb un 8% del pressupost i el 7% restant és destinat a altres àmbits.

L’Ajuntament no retalla però estalvia 

Segons l’alcalde, Xavi Paz, “el caràcter dels pressupostos és el de l’eficiència”. L’Ajuntament “no retalla en serveis públics” però estalvia un 8,31% en administració, un 0,5% en despeses corrents i un 0,34% en reducció de personal. Segons el primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, “les circumstàncies de les administracions són les que són” però considera que “aquest pressupost és el millor per Molins de Rei”.

Els nous contractes en la telefonia mòbil, la gestió de la deixalleria, el projecte museogràfic, el manteniment de les instal·lacions esportives i els semàfors suposen un estalvi de 198.000€ (11,89%). Fonts de l’Ajuntament asseguren que els anteriors contractes en aquests serveis estaven “fora del preu de mercat”.

El govern espera que l’oposició miri els pressupostos en “clau molinenca” i aconsegueix el suport del PP

La complicada aritmètica del Ple Municipal que situa el govern en situació de minoria fa que PSC i CiU es vegin obligats a negociar els pressupostos amb les forces de l’oposició. Paz espera que la resta de formacions polítiques “mirin el pressupost en clau molinenca i no en clau de partit”. L’alcalde creu que les formacions que votin en contra “han d’explicar els seus motius a la ciutadania” i opina que el pressupost 2012 “s’ha negociat com mai”.

Fruït d’aquestes negociacions el govern ha arribat a un acord amb el Partit Popular com va avançar el portaveu dels conservadors, Emilio Ramos, a la pàgina de Facebook de Viu Molins de Rei. A canvi del seu vot a favor, els populars reclamen més seguretat ciutadana i més presència en els actes públics  de Molins de Rei. El PP ja ha mostrat el seu recolzament al govern municipal amb la seva abstenció o fins i tot el vot a favor a diferents votacions dels plens municipals i amb el seu vot a favor en la investidura de Xavi Paz com alcalde.

Recomanacions personalitzades