Accident fatal a la fàbrica de Seat a Martorell

Un treballador va morir ahir en quedar atrapat per una màquina elevadora de la planta de Seat a Martorell. L’home estava fent feines de manteniment a la cadena de producció quan va quedar atrapat sota una part de la màquina elevadora, que va cedir per causes que es desconeixen.

El treballador pertanyia a una empresa subcontractada que s’encarrega de les tasques de manteniment de la maquinària coincidint amb l’aturada de les línies de producció durant aquests dies. L’accident es va produir al taller número 10, on es col·loquen els seients dels vehicles d’aquesta cadena de muntatge.

Divendres passat va ser l’últim dia de producció d’aquest any, i des d’aleshores s’ha anat fent el desmuntatge de l’estructura de producció d’aquest taller per fer alguns canvis i treballs de manteniment de la maquinària.

L’accident es va produir al voltant d’un quart de 12 del migdia. L’equip mèdic de la mateixa fàbrica i tres dotacions del Sistema d’Emergències Mèdiques es van desplaçar fins al lloc dels fets acompanyats dels bombers. Tot i practicar exercicis de reanimació a l’accidentat durant 45 minuts, no van poder fer res per salvar-li la vida a la víctima, de la qual no ha transcendit la identitat.

Dos anys de l’últim mort

L’últim accident laboral mortal a la Seat de Martorell va ser fa poc més de dos anys. La víctima també era subcontractada i estava manipulant una màquina elevadora en el moment de la mort. En aquell cas, UGT, CCOO i CGT van emetre un comunicat conjunt criticant les “condicions de seguretat precàries” dels treballadors subcontractats “per la falta d’informació o per l’estalvi de costos”.

Aquest cop els sindicats no han emès cap comunicat sobre el fet en trobar-se fora de la planta en el moment de l’accident, però fonts consultades per Públic apunten que les causes que envolten aquest accident “són molt estranyes”. L’empresa automobilística ha obert una investigació interna per tal d’aclarir les causes del sinistre. Al mateix temps, els Mossos d’Esquadra també investigaran l’accident.

Poca activitat a la factoria

L’accident s’ha produït en una setmana marcada per la poca activitat que es registra a la planta. Segons fonts sindicals, només treballa el taller on es fabrica l’Audi Q3 per recuperar producció endarrerida. La resta de la fàbrica està aturada per les vacances de Nadal fins dilluns vinent.

Recomanacions personalitzades