500 persones de tot el Baix Llobregat es manifesten en contra de les retallades al pont de Molins de Rei

Ciutadans de 15 municipis del Baix Llobregat tallen durant una hora el pont de Quatre Camins manifestant-se en contra de les retallades de la Generalitat. Els organitzadors fan una valoració “positiva” de la jornada. 

En el mateix moment de la manifestació el Barça guanyava el mundial de clubs // Molins contra les retallades

Molins de Rei es va convertir durant un dia en l’eix comarcal de les protestes en contra de les retallades socials imposades per la Generalitat de Catalunya. Unes 500 persones es van manifestar durant el passat divendres al pont de Quatre Camins, situat entre Molins de Rei i Sant Vicenç dels Horts.

Estaven representades les assembles en contra de les retallades de pobles de tot el Baix Llobregat com Sant Feliu de Llobregat, Cornellà, l’Hospitalet, Vallirana, Sant Vicenç dels Horts, Martorell, Olesa o Esparreguera, entre altres, que van arribar al punt de trobada a peu organitzats per columnes: nord, sud, est i oest, fent que les manifestacions fossin visibles per tota la comarca durant tot el matí.

Un cop tothom estava al pont la concentració va tallar la circulació durant una hora fet que pels organitzadors és “una demostració de força”. La proposta va sorgir fa mesos de l’assemblea de Vallirana i ha acabat comptant amb el suport de gran part de les plataformes i acampades de la comarca. L’acte es va realitzar sense tensions destacables i en un ambient pacífic. També és va realitzar una assemblea on els diferents representants de les plataformes van explicar la seva experiència en la lluita pels drets socials a nivell local.

Per finalitzar, es va signar un manifest unitari per les quatre columnes del Baix Llobregat on s’ha destacat que la situació “serà més greu el 2012, ja que està prevista una disminució del 5% del pressupost en sanitat” i que Catalunya “pateix una degradació sense precedents dels serveis públics, especialment del nostre sistema sanitari“.

Imatges cedides per Sant Andreu TV

Recomanacions personalitzades