Baixa el nombre d'aturats al novembre però continua creixent entre els majors de 44 anys

La taxa d’atur ha baixat un 1% al mes de novembre i es situa en el 13,5%. 18 molinencs han trobat feina durant el mes passat però continuen trobant-se a l’atur 1.745 persones en total. L’atur baixa considerablement entre les dones però continua afectant especialment als majors de 44 anys.

Després de l’augment de l’atur el passat mes d’octubre, novembre ha tornat a portar una notícia mínimament positiva i la taxa d’atur ha baixat un 1%, el que suposa un 13,5% de la població activa de la vila. Les 18 persones que han trobat feina durant el passat mes ajuden a mantenir la taxa d’atur a Molins de Rei per sota de la mitjana catalana (15,6%)  i espanyola (18,7%) i contradiu la tendència generalitzada d’augment de l’atur.

Segons les dades aportades per l’Observatori del Baix Llobregat,els majors de 44 anys són els més perjudicats per la situació actual, com ja s’apuntava en anteriors ocasions. La taxa d’atur d’aquest grup d’edat ha pujat un 1,5% i ja es troba en el 17,4%, el que suposa 731 molinencs. Tot i això, la situació és menys greu que a la resta de la comarca i queda per sota de la mitjana catalana i espanyola.

Les dades de l’Observatori del Consell Comarcal també revelen que a Molins de Rei el número de dones que es troben a l’atur ha disminuït un 2,4%, convertint-se en les principals beneficiades de la petita baixada de la taxa d’atur. En canvi, l’indicador masculí augmenta un 0,6%. El nombre d’aturats per sexe cada cop s’iguala més: a Molins de Rei hi ha 829 homes (11,9%) i 916 dones (15,3%) a l’atur.

En quant a sectors d’activitat, a nivell comarcal, l’atur baixa respecte el mes anterior en gairebé tots els sectors excepte a transport i comunicacions i el col·lectiu sense ocupació anterior. El comerç al detall, la construcció, les activitats relacionades amb l’ocupació i els serveis són els sectors que es mantenen al capdavant del nombre d’aturats al Baix Llobregat.

Recomanacions personalitzades