La Generalitat retalla un 18% l'aportació a l'Oficina d'Habitatge

El conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Molins de Rei i l’Agència d’Habitatge de Catalunya relatiu a l’Oficina d’Habitatge Local i la borsa de mediació per al lloguer social és un 18,46% inferior al de l’any anterior. CiU alerta: “Ens hem d’acostumar a les retallades”.

La Generalitat continua reduint els diners que dóna als ajuntaments i el de Molins de Rei tampoc s’escapa de la situació general. Aquest cop es tracta de la subvenció que la Generalitat entrega a l’Ajuntament pel funcionament de l’Oficina d’Habitatge Local i la borsa de mediació per al lloguer social. La quantia pel 2011 serà de 40.939 euros, un 18,46% menys que al 2010.

El portaveu de CiU, Joan Ramon Casals, va advertir al ple municipal del mes de novembre que “les retallades són una realitat que ens trobarem durant els propers anys, acostumem-nos al que ens trobarem”. Segons Casals, “la Generalitat està fent el que malauradament pot fer i amb això hem de tirar els serveis endavant”.

Un “xou” al ple municipal

Durant el ple municipal del mes de novembre en el que es debatia l’aprovació del conveni, ERC, ICV i la CUP es van posicionar en contra de la rebaixa de la quantitat entregada per la Generalitat a l’Ajuntament i l’equip de govern va veure perillar l’aprovació del conveni al necessitar majoria absoluta. La regidora d’habitatge, Anna Cantudo, amb to greu va alertar que “votar en contra del conveni significa deixar-lo sense validesa i tancar l’Oficina d’Habitatge”. El portaveu d’Iniciativa, Ivan Arcas, va mostrar-se sorprés per la situació que s’estava vivint a la sala de plens i es va preguntar: “Com aquest Ajuntament pot portar un punt al ple sabent que el pot perdre?” Arcas ho va definir com “un xou” i es va reafirmar en la postura del seu partit: “No donarem suport a cap conveni que signifiqui una retallada a les prestacions que ofereix l’Ajuntament”. L’exalcalde va criticar “la incapacitat del govern municipal per negociar convenis amb la Generalitat”.

Finalment, el conveni va ser aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern (PSC i CiU), Esquerres per Molins de Rei i el PP. Excepte els convergents i els populars, la resta de partits van reconèixer que era un vot de responsabilitat per tirar endavant el conveni que garanteix el funcionament de l’Oficina d’Habitatge.

ICV i la CUP van mantenir el seu vot en contra. El regidor de la CUP, Roger Castillo, va remarcar que “és un conveni amb el que l’Ajuntament surt perdent i haurà de fer un esforç que li correspon a la Generalitat”. Arcas, per la seva banda, considerava que “el conveni és bo per a la Generalitat, que retalla despesa, no per a l’Ajuntament”. La regidora socialista d’Habitatge, Anna Cantudo, també es va sumar a les crítiques contra la rebaixa de diners de la Generalitat.

Recomanacions personalitzades